Ettől az összetevőtől lesz fantasztikus a piskóta

Forrás: Shutterstock/Ahanov Michael -
piskóta recept étel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A piskóta számos sütemény és torta alapját képezi, ám egy szépséghibája sajnos gyakran akad: néhány nap alatt kiszárad és morzsálódik is. Azonban létezik egy titkos hozzávaló, amelynek segítségével akár 4 napig is puhán és rugalmasan tartható a tészta.

A piskóta kétségkívül az egyik legegyszerűbb sütőben süthető tésztafajta a világon, és általában ez az első sütemény, amit a cukrászvénával megáldott gyerekek felnőtt segítséggel elkészítenek – viszont az is igaz, hogy ez a tészta okozza a legtöbb csalódást és bosszúságot. Gyakorta nem emelkedik meg; ha mégis, akkor összeesik; ha pedig megőrzi a formáját, két napon belül élvezhetetlenné válik.

A piskóta számos sütemény és torta alapját képezi Forrás: Shutterstock/Ahanov Michael

Ha azonban belecsempészel egy egyszerű, mégis nagyszerű összetevőt, mindezt megelőzheted: ez nem más, mint a vaj.

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  • 6 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só

Ha kíváncsi vagy a receptre, olvasd el a Mindmegette cikkét!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.