Fagyitrendek 2025: Íme, a leghűsítőbb újdonságok – Milyen fagyit nyalunk idén?

fagyi trend 2025
Shutterstock - DavideAngelini
fagylaltszezon 2025 fagyizás pisztácia
A fagylalt szerelmesei számára az év a Sigep eseménnyel indult, amelyet hagyományosan az olaszországi Riminiben rendeznek. Fedezd fel az itt bemutatott legújabb fagyitrendeket és innovációkat a parfümös fagylalttól a rétegzett fagylaltokig!

A fagylaltimádók számára az év az élelmiszeripari világkiállítással, a Sigep World – The World Expo for Foodservice Excellence eseménnyel indult! Rimini ad otthont ennek a gasztonómiai kavalkádnak, ahol idén is bemutatták a legújabb trendeket és innovációkat a fagyi, cukrászat, csokoládé, kávé, pékség és pizza szektorokban. Nézzük, milyen izgalmas hűsítő nyalánkságokat tartogat 2025 a fagyi kedvelői számára!

Fagyi trendek 2025: Íme, a leghűsítőbb újdonságok
A 2025-ös fagyiszezon egyik sztárja a pisztácia, méghozzá változatos ízkombinációkban!
Forrás: Shutterstock/DorotaSe

Íme 2025 legújabb fagyi trendjei 

1. Parfüm fagylalthoz

A legfurcsább, de mindenképp említésre méltó egyedi újításnak számít a fagylaltparfűm. Mivel az alacsony hőmérsékleten, például a fagylalt esetében, az illatmolekulák megfagynak, sok illatot nehezebb érzékelni. Ezek a parfümök ezt változtatják meg, lehetővé téve olyan illatok megtapasztalását, amelyeket normál esetben nem is észlelnénk. Az eredmény? Egészen szokatlan kombinációk, amelyek igazi kihívást jelenthetnek az agy számára. Hogy ez tartós trenddé válik-e, az még kérdéses, de egy próbát mindenképp megér!

2. Pisztácia 

A pisztácia, ez a jellegzetes diófajta idén minden fagylaltvitrinben megtalálható lesz, méghozzá számos változatban. Legyen szó a Dubai csoki ihlette pisztáciás fagylaltról kataifival (más néven Dubai fagylalt), vagy gyümölcsökkel és csokoládéval dúsított verziókról, rengeteg különböző ízkombinációban feltűnik majd. 

A pisztáciarajongók nagy örömére ez az íz garantáltan mindenhol ott lesz. 

3. Fagylalt szendvicsek

Múlt évben már kezdtek megjelenni, de idén várhatóan egyre több helyen feltűnnek majd a fagylalt szendvicsek a legkülönfélébb formákban. A színes csokoládé bevonattól kezdve a különböző kiegészítőkkel, mint például dióval és csokoládé darabokkal, minden változat roppant vonzó. A fagylalt snack kategória növekvő népszerűségnek örvend, így egyre nagyobb jelenléttel figyelhetjük meg ezeket az ínycsiklandó fagylalt falatokat a kiskereskedelemben is. 

Ínyencek figyelem! Szalonna is kerül az idei nyár legkülönlegesebb fagyijába

4. Rétegezett fagylalt

Ez a trend az Egyesült Államokból indult, és most már Olaszországban is elterjedt: a fagylaltot átlátszó poharakban, rétegekben tálalják. Ezekben ínycsiklandó kombinációk találhatók, mint szószok, morzsák, kekszek és fagylaltok. Lenyűgözően mutatnak a szupermarketek fagyasztóiban, és a ízkombinációk szinte végtelenek.

5. Kekszes fagylalt

A kekszes fagyi kihagyhatatlanná vált a fagylaltok világában, úgy tűnik, hogy a keksz mindig tökéletes fagylaltalap.

Meglepő, hogy mára már mennyi íz változata létezik a kekszes fagylaltoknak: helyi keksz ízek felhasználásával, fűszerekkel és gyógynövényekkel kombinálva, vagy akár süteménytészta darabokkal és kekszmorzsákkal megbolondítva. 

6. Lapos tálcák

Sok fagyi trend elsősorban a kézműves szektorra, a fagylaltozókra koncentrál, amelyek hagyományosan az innováció élvonalában járnak. Évekkel ezelőtt széles tálcák bevezetését láthattuk, amelyek feltornyozott, gazdagon díszített fagylaltbemutatókkal voltak tele. 

Az új trendek alapján azonban idén várható, hogy a legszebb alkotások letisztult, lapos, rendezett tálcákban kerülnek bemutatásra a fagylaltos pultokban. 

7. Vegán fagyik

A fagyizók is egyre nagyobb helyet szánnak a növényi alapú alternatíváknak, amelyek ma már szinte megkülönböztethetetlenek a hagyományos tej alapú fagylaltoktól. Egyre gyakoribbak a hibrid fagyi variációk is, amelyek a csökkentett tejzsírt növényi zsírokkal kombinálják.

7. Fagyi hozzáadott cukor nélkül

Az egészségtudatos trend jegyében a fagyi iparág is törekszik arra, hogy a fagylaltot "egészségesebbé" tegye, vagy legalább valóban ínycsiklandó alternatívákat kínáljon. Sok helyen a cukortartalmat akár 30-40%-kal is csökkentik, emellett feltűnhetnek olyan változatok is, amelyek teljesen cukormentesek, vagy csökkentett cukor- és zsírtartalommal rendelkeznek. 

A fagyira már nem csak édességként tekintenek az olaszok, kitört a desszert kategóriábólMarilyn Monroe, Frank Sinatra, Elizabeth Taylor - Régi hollywoodi sztárok kedvenc ételeiCsillagjegyed elárulja, melyik fagyi illik hozzád a legjobban

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.