Fagyitrendek 2025: Íme, a leghűsítőbb újdonságok – Milyen fagyit nyalunk idén?

A fagylaltimádók számára az év az élelmiszeripari világkiállítással, a Sigep World – The World Expo for Foodservice Excellence eseménnyel indult! Rimini ad otthont ennek a gasztonómiai kavalkádnak, ahol idén is bemutatták a legújabb trendeket és innovációkat a fagyi, cukrászat, csokoládé, kávé, pékség és pizza szektorokban. Nézzük, milyen izgalmas hűsítő nyalánkságokat tartogat 2025 a fagyi kedvelői számára!
A legfurcsább, de mindenképp említésre méltó egyedi újításnak számít a fagylaltparfűm. Mivel az alacsony hőmérsékleten, például a fagylalt esetében, az illatmolekulák megfagynak, sok illatot nehezebb érzékelni. Ezek a parfümök ezt változtatják meg, lehetővé téve olyan illatok megtapasztalását, amelyeket normál esetben nem is észlelnénk. Az eredmény? Egészen szokatlan kombinációk, amelyek igazi kihívást jelenthetnek az agy számára. Hogy ez tartós trenddé válik-e, az még kérdéses, de egy próbát mindenképp megér!
A pisztácia, ez a jellegzetes diófajta idén minden fagylaltvitrinben megtalálható lesz, méghozzá számos változatban. Legyen szó a Dubai csoki ihlette pisztáciás fagylaltról kataifival (más néven Dubai fagylalt), vagy gyümölcsökkel és csokoládéval dúsított verziókról, rengeteg különböző ízkombinációban feltűnik majd.
A pisztáciarajongók nagy örömére ez az íz garantáltan mindenhol ott lesz.
Múlt évben már kezdtek megjelenni, de idén várhatóan egyre több helyen feltűnnek majd a fagylalt szendvicsek a legkülönfélébb formákban. A színes csokoládé bevonattól kezdve a különböző kiegészítőkkel, mint például dióval és csokoládé darabokkal, minden változat roppant vonzó. A fagylalt snack kategória növekvő népszerűségnek örvend, így egyre nagyobb jelenléttel figyelhetjük meg ezeket az ínycsiklandó fagylalt falatokat a kiskereskedelemben is.
Ez a trend az Egyesült Államokból indult, és most már Olaszországban is elterjedt: a fagylaltot átlátszó poharakban, rétegekben tálalják. Ezekben ínycsiklandó kombinációk találhatók, mint szószok, morzsák, kekszek és fagylaltok. Lenyűgözően mutatnak a szupermarketek fagyasztóiban, és a ízkombinációk szinte végtelenek.
A kekszes fagyi kihagyhatatlanná vált a fagylaltok világában, úgy tűnik, hogy a keksz mindig tökéletes fagylaltalap.
Meglepő, hogy mára már mennyi íz változata létezik a kekszes fagylaltoknak: helyi keksz ízek felhasználásával, fűszerekkel és gyógynövényekkel kombinálva, vagy akár süteménytészta darabokkal és kekszmorzsákkal megbolondítva.
Sok fagyi trend elsősorban a kézműves szektorra, a fagylaltozókra koncentrál, amelyek hagyományosan az innováció élvonalában járnak. Évekkel ezelőtt széles tálcák bevezetését láthattuk, amelyek feltornyozott, gazdagon díszített fagylaltbemutatókkal voltak tele.
Az új trendek alapján azonban idén várható, hogy a legszebb alkotások letisztult, lapos, rendezett tálcákban kerülnek bemutatásra a fagylaltos pultokban.
A fagyizók is egyre nagyobb helyet szánnak a növényi alapú alternatíváknak, amelyek ma már szinte megkülönböztethetetlenek a hagyományos tej alapú fagylaltoktól. Egyre gyakoribbak a hibrid fagyi variációk is, amelyek a csökkentett tejzsírt növényi zsírokkal kombinálják.
Az egészségtudatos trend jegyében a fagyi iparág is törekszik arra, hogy a fagylaltot "egészségesebbé" tegye, vagy legalább valóban ínycsiklandó alternatívákat kínáljon. Sok helyen a cukortartalmat akár 30-40%-kal is csökkentik, emellett feltűnhetnek olyan változatok is, amelyek teljesen cukormentesek, vagy csökkentett cukor- és zsírtartalommal rendelkeznek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.