Fehér Anna Geszti Péter retró Karsai Veronika sztár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mi lett Csepkével, ki volt Mézga Aladár hangja, és hová tűnt a Szomszédok kedves, bájos "Almája", Fehér Anna? A Női Lapozó új minisorozatot indít, amelyben rég nem hallott és látott kedvenceit mutatja be.

Fehér Anna - "Alma"

Az első, hétköznapi emberek sorsát nyomon követő teleregény-sorozat, a Szomszédok gyönyörű Almája ma is színészi pályán van, bár manapság kevesebbet szerepel a televízióban, ám színházi munkái és szerepei közismertek. És persze szépsége is a régi. Fehér Anna a Játékszín társulatának tagja, több darabban is szerepel egyszerre, ám a kameráktól sem szakadt el teljesen. Utoljára egy 2007-ben készült filmben játszott: a Márió, a varázsló című olasz-magyar filmdrámában villantotta fel páratlan tehetségét és felejthetetlen mosolyát. Energiája, kisugárzása is a régi. A napot tornával indítja, majd megállás nélkül pörög. Tanít is, tanul is egyszerre: kolléganőinek tornaórát tart (nem csoda, hogy jó formában van), emellett a Kőbányai Zene Stúdióban végzős diákokat tanít. A tanulást is bevállalta: a Színművészeti Egyetem mesterképzőjét tavaly fejezte be. Imád főzni, piacon vásárolni, és él-hal a gyönyörű cipőkért. (A szomszédok sorozatot ismétlik, ebben az évben is vetítették.)

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Geszti Péter - "Aladár"

Ki ne emlékezne a Mézga család bájosan okos, mindig kalandra és tettre kész Aladárjára, akinek folyton meg kellett mentenie kissé ütődött, ám rendszeresen bajba kerülő családtagjait. Aladárra, aki nem átallott borsot törni a szomszéd orra alá, és aki elsőként kötött időt-teret átlépő, csillagközi kapcsolatot az ükükükük-unokájával, a Köbükivel. Nos Aladár Geszti Péter hangján lopta be magát a szívünkbe, aki később az ELTE Tanárképző Főiskolai Karán magyar-történelem szakos diplomát szerzett. Ő (is) írta az Első Emelet zenekar számára a dalszövegeket, majd riporterként, műsorvezetőként tűnt fel, és zenei karrierje is beindult: a Rapülők és a Jazz+Az együttesek tagjaként sikeres zeneszerzővé és előadóművésszé vált. Ezután nagy fába vágja a fejszéjét: klasszikus zenét népszerűsít fiatalok körében. Geszti a Dzsungel könyve musical szerzője Dés László és Békés Pál mellett. A Figaro házassága c. előadás is a nevéhez köthető, amelyben dalszerzőként csillantotta fel szerteágazó tehetségét. 2005-ben írta meg az ország dalát (Magyarország), amelyet Oláh Ibolya különleges hangján szólaltatott meg. Magánélete is révbe ért: tavaly gyönyörű kislánya született.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Karsai Veronika - "Csepke"

Csepke, a pantominszínész, aki a nyolcvanas években indult sorozatok egyik legédesebb szereplője volt. A sorozat különlegessége, hogy az alkotásban szereplő szülőket Veronika (azaz Csepke) saját szülei játszották el. Csepke bűbájos csitri volt, aki eredetien huncut humorral tudta a kiskamaszok problémáit megjeleníteni a kamerák előtt. A Varsányi Ferenc által forgatókönyvezett-rendezett sorozat után szerepelt még néhány televíziós darabban és színdarabban, többek között az Öcsi a sztárban, a Telemimben, a Devolúcióban, illetve a Szimat Szörényben. Tehetségét bizonyítandó elindult, majd szépen meg is nyerte az 1992-93-as Ki mit tud-ot. A színpadtól nem vett búcsút: színházi tudományokat, drámapedagógiát tanul, alapító tagja a Pantomancs, valamint a Melange Pantomintársulásnak is. Jelenleg is fellép, miközben tanít és mozgásrendezőként dolgozik.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.