"A Csupasz pisztoly halott" - szinte kivétel nélkül így számoltak be a hírügynökségek a világhírű színész, Leslie Nielsen haláláról.

Leslie Nielsen - aki a Csupasz pisztoly-trilógia Frank Drebin kétbalkezes hadnagyaként vált ismertté - helyi idő szerint vasárnap délután hunyt el egy floridai kórházban. A 84 éves színész halálát tüdőgyulladás okozta.

Forrás: AFP


Noha több mint fél évszázados pályája során Nielsen rengeteg műfajban játszott - filmekben és televíziós műsorokban egyaránt -, legismertebb alakításai mégis vígjátékokhoz köthetők, elsősorban a Csupasz pisztoly sorozathoz. Leslie Nielsen utolsó filmjét tavaly mutatták be.

Kezdő színészként már komoly szerepekhez jutott. Első filmszerepét az 1956-os Váltságdíj című krimiben kapta. Főszerepet játszott az 1956-os Tiltott bolygó című science fictionben, valamint a Poszeidon-katasztrófa című filmben mint hajóskapitány. Évekkel később fordult csak a számára sikert és világraszóló ismertséget hozó vígjátékok és filmparódiák felé. Főszereplője volt a Nagyon különleges ügyosztály című amerikai vígjátéksorozatnak, valamint az Airplane! című filmnek, később pedig a Csupasz pisztoly-trilógiának.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen  és a Facebookon  is!

Rálőttek Kállay-Saunders Andrásra!http://www.life.hu/legykepben/napifriss/20101128-ralottek-kallaysaunders-andrasra.html Ne titkold, ha magad alatt vagy!http://www.life.hu/tested-lelked/onismeret/20101110-pozitiv-pszichologia-tanulj-optimizmust-a-semmitteves-helyett.html Kate Middleton - Ki ez a lány?http://www.life.hu/legykepben/sztarok/20101128-kate-middleton-ki-ez-a-lany.html