Megmarad a Barátok közt, de kevesebb pénzt kapnak a szereplők

spórolás gazdasági válság Barátok közt Rékasi Károly Kalamár Tamás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Barátok közt stábjában vannak olyanok, akik már tizennégy éve dolgoznak együtt, így ma már nemcsak munkatársak, hanem barátok is lettek a színészek. Épp ezért készek áldozatot is hoz­ni azért, hogy a produkció fennmaradjon.

A gazdasági válság az ország egyik legsikeresebb tévés ­produk­cióját is elérte, de a műsor producere mindent megtesz, hogy a Barátok közt továbbra is folytatódjon. "Amikor összehívtam a stábot, úgy kezdtem a beszédemet, hogy van egy jó és egy rossz hírem. A jó - amit tapsvihar követett -, hogy megmarad a sorozat, a rossz pedig, hogy szükség van némi költségmegtakarításra, ami a kiadások mérséklésén túl bizonyos mértékű fizetéscsökkenéssel is jár. A társulat és a stáb az elmúlt időben sokféle információt hallott, bizonytalanságban élt, de a bejelentéssel tiszta képet kapott" - mesélte Kalamár Tamás a Borsnak.

Fotó: RTL Klub
Fotó: RTL Klub

A műsor producere elmondta, a másik lehetőség az lett volna, hogy a szereplők közül többeket elbocsátanak. "Ezt sem én, sem a kollégák nem szerették volna, mert mindenki számára az a fontos, hogy a teljes színészgárda megmaradjon, és a Barátok közt továbbra is a legnézettebb sorozat legyen" - hangsúlyozta a producer, aki bevezetett egy olyan, egészen új televíziós technikát, mellyel nem kevés pénzt spórolnak meg havonta. A televíziózásban egyre népszerűbb lesz az, hogy a színészek egy zöld színű fal előtt játszanak a stúdióban, és a kívánt környezetet mögéjük vetítik. "Számomra kihívás a válság. Megpróbálok a hátrányból előnyt kovácsolni, és előremenekülni. A speciális effekteket hamarosan a nézők is láthatják. Lesz egy olyan jelenetük, amely a reptéren, illetve egy vásárban játszódik, ám a valóságban a stúdióban forgattunk" - árulta el a kulisszatitkot Kalamár Tamás.

Rékasi Károly szinte a kezdetektől a Barátok közt tagja, így neki is szívügye a sorozat. "Úgy gondolom, hogy a mai világban, amikor sorra szűnnek meg munkahelyek, és mindenki csak remélni tudja, hogy a sajátja megmarad, kifejezetten örömteli hír az, hogy a sorozat munkát tud biztosítani sokak számára, még ha ez megszorításokkal is jár. Ezt el kell ­viselni a fennmaradás érdekében" - mondta Rékasi Károly a Borsnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.