Elmérgesedett a viszony Damu és a cellatársa között

Damu Roland cella színész börtön sztár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megromlott a viszony Damu Roland és zárkatársa között, ezért már szét is költöztették a két elítéltet.

A 4,5 év börtönbüntetésre ítélt színész másfél hónapja nyilatkozott a rácsok mögött a Blikknek többek között arról, milyen jól megosztják a napi teendőket zárkatársával. A két férfi azonban a cikk miatt össszeveszett: a másik férfi úgy érezte, hogy "csicskának" állította őt be Damu az írásban.

Fotó: Magócsi Márton [origo]
Fotó: Magócsi Márton [origo]

"Tibivel, aki régen kamionsofőr volt, megosztjuk a benti élettel járó feladatokat. Ő készíti nekem a cigit dohányból, mert én nem szeretem ezt csinálni, viszont megeheti a kenyeremet" - így vallott Damu arról, hogyan csiszolódnak össze az egymásra utalt emberek, miként osztják meg a zárkatakarítást is, akár a cipót. Ez a pár mondat azonban gondokat okozott a két férfi között, és annyira elmérgesedett a viszony kettejük között, hogy az illetékesek jobbnak látták, ha elválasztják őket, mielőtt még tettlegességig fajul a viszályuk.

"Valóban, ügyfelemet elköltöztették korábbi cellatársától. Damu Roland zárkatársa úgy érezte: az sejlett ki a színész szavaiból, hogy őt csicskáztatja ügyfelem, vagyis napi kenyéradagért végeztet el vele bizonyos tennivalókat. Erről szó sincs! Senki sem mondott ilyet, vagy akarta ezt a látszatot kelteni, sokkal inkább a baráti, emberi gesztusokról, az egymásrautaltság pozitív, egymást támogató, segítő példáiról beszélt ügyfelem. Damu Roland nagy szegénységben nőtt fel, máig bűnnek tarja az ételt kidobni, önzetlenül adta napi kenyéradagját a zárkatársának, akinek cserébe ezért semmit sem kellett tennie viszonzásul" - magyarázta Ruttner György ügyvéd a Blikknek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.