Egy olasz képregényrajzoló próbálta meg szemléltetni, hogyan történhetett az egykori F1-pilóta síbalesete. Közben Schumacher családja a betegágynál várja, hogy jobbra forduljon az autóversenyző állapota.

Hét rajzból álló galériában idézi fel Franco Portinari képregényrajzoló, hogyan történhetett Michael Schumacher súlyos balesete – írja a Corriere.it nyomán a hvg.hu. A hétszeres Forma-1-es világbajnok népszerű Olaszországban, hiszen a legszebb éveit az olasz Ferrari csapatánál töltötte. 

Schumi vasárnap a francia Alpokban síelt, amikor nagy sebességgel sziklának ütközött, és életveszélyes fejsérülést szenvedett. Azóta kómában van, az életéért küzd. A képaláírások szerint az egykori pilóta fiával, Mickkel és barátokkal síelt Meribelben, ahová már régóta eljár családjával. Lefelé haladva a pálya kettéválik, a középen lévő szakaszon érintetlen hó fedte a sziklákat. Schumacher itt próbált átvágni, de kőnek ütközött és fejjel előre lendülve durván bevágta a fejét egy másik sziklába. A sisakja is eltört az erős ütéstől. A vasárnap 11 óra körül történt baleset után mozdulatlanul a földön maradt. Nyolc perc múlva megérkeztek a mentők, majd helikopterrel szállították előbb a moutiers-i, majd a grenoble-i kórházba. A képregényt itt megnézheted!

Időközben a család közleményt adott ki. "Szeretnénk köszönetet mondani az orvosi stábnak, amelyről tudjuk, hogy mindent megtesz Michaelért. Köszönjük az embereknek is, hogy a világ minden tájáról kifejezték együttérzésüket, illetve jókívánságaikat Michael felépülésére. Szeretnénk megkérni a sajtót, hogy tartsák tiszteletben a privát szféránkat, valamint a barátainkét, és egyúttal köszönjük a támogatásukat is" - áll a közleményben. 

A BBC szerint Schumacher betegágyánál várja családja, hogy az autóversenyző állapota jobbra forduljon. Felesége, Corinna, lánya, Gina Maria és fia, Mick még a történtek hatása alatt állnak, valósággal sokkolta őket Schumacher síbalesete - közölte Sabine Kehm, az autóversenyző menedzsere.

Közben a francia BMF TV közzétette azt az amatőr videót, amelyen a Schumachert kórházba szállító helikopter indulása látható.