átverés Pogány Judit színház színész Keresztes Ildikó előadás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A rendőrség egy magát rendezőnek kiadó férfi után nyomoz, aki a jelek szerint több tucat magyar színészt, táncost és énekest vert át. Hónapokig próbáltak a nem létező darabra, de eddig egy forintot sem kaptak- írja a Bors. 

A történet azért is különleges, mert a Rent című musicalt színpadra álmodó Molnár Szilárd számos színházat és elismert színészt, énekest a színpadra álmodott, olyanokat is, akik a mai napig nem hallottak erről. Például Keresztes Ildikót vagy Pogány Juditot.

Sztárok, Keresztes Ildikó Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

"Októberben folytak a meghallgatások, majd összeállt a társulat, és elkezdődtek a próbák – nyilatkozta a Borsnak Szerémy Dani. – Megállapodásokat kötöttek velünk, próbapénzt ígértek, majd országos turnét. A Belvárosi Színházba tervezték a bemutatót, de jöttek a furcsaságok. Kiderült, hogy a velünk szerződő cég telephelye nem stimmel, a darab jogai rendezetlenek, a Belvárosi Színház helyett a Tháliában leszünk, majd az is, hogy ott a premierek napján más előadások zajlanak. Egy idő után úgy éreztük, szinte egyetlen szavát sem hihetjük el a rendezőnek, ezért valamennyi állítását ellenőriztük. De mindig mindent megmagyarázott – mondta a fiatal színész.

"Volt, aki az érettségi előtt adta fel a tanulást, hogy megkapja a szerepálmát. Mindeközben a rendező a szakma nagyjai közül is bedobott néhány nevet: gyakran emlegette Pogány Juditot és Keresztes Ildikót, akiknek a neve felkerült további tervezett előadások plakátjaira is."

A károsultak a közösségi portálon indítottak oldalt, hogy nyilvánosság elé tárják a történteket és az egyik színház képviselője feljelentést is tett az ügyben.

"Nincs ugyan minden rendben, van egy kis káosz, de március­ban bemutatjuk a darabot. Rent! a címe, ez egy átirat, felkiáltójellel – mondta a rendező a Borsnak. Molnár Szilárd közölte: tíz éve rendez, de nincs rendezői végzettsége. Azt ígérte, később bővebben kifejti álláspontját.

Időközben már a Bősendorfer című darab plakátja is felkerült a netre. Szintén Molnár Szilárd rendezi, a Spinoza Színház mutatja be Pogány Judit főszereplésével. Legalábbis az ígéret szerint…

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.