A világ- és Európa-bajnok úszónő üzletasszonynak sem utolsó. A versenyeken bezsebelt milliókat okosan félreteszi és egy ruhamárkát is piacra dobott.

Hosszú Katinka - aki mindent bevet a sikerért - egy vagyont keresett a rövidpályás világkupán, a legutóbbi két vk-szezonban 128 millió forintot tempózott össze, az elmúlt hetekben 16,5 millióval gazdagodott Dohában, illetve Dubajban – írja a Blikk

Forrás:facebook/Katinka Hosszu

„Régen azt hittem, ha sok pénzem lesz, akkor mindent megveszek, amit csak kinézek magamnak. Baján arról álmodoztam, hogy majd mennyi ruhám meg cipőm lesz. Most már máshogy gondolkodom, próbálom a jövőmet építeni, okosan beosztani a pénzt. Ebből szeretném megteremteni a nyugodt hátteret a családomnak, finanszírozni leendő gyermekeim tanulmányait" – magyarázta Katinka, aki férjével, edzőjével, az amerikai Shane Tusuppal, Iron Lady néven ruházati márkát dobott piacra és könyvet is ír.

„A tavalyi barcelonai vébé után fogalmazódott meg bennem, hogy átadnám a következő nemzedéknek a tapasztalataimat. Ez nem életrajzi, hanem motivációs könyv lesz. A leírtakkal szeretném inspirálni a jövő bajnokait" – mondta az úszónő a november elején megjelenő kiadványról.