300 méteres fényfüzér, 850 dísz – karácsonyi pompában az ország fája

fenyőfa fényfüzér dísz parlament karácsonyfa díszítés dekoráció Kossuth tér
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kedden feldíszítették az ország fáját a Kossuth téren. A majdnem húsz méter magas és 45 centiméter átmérőjű fenyőt, ami közel két tonnát nyom, hétfőn állították fel.

Ahogy a Life.hu is beszámolt róla, hétfőn állították fel az ország karácsonyfáját a Kossuth téren. A fát, amelyet a Pilisi Parkerdő Zrt. ajánlott fel, rendőri felvezetéssel szállították a már előre kialakított helyére. Kedden pedig feldíszítették. A gyönyörű dekoráció, ami leginkább az óarany, bordó és fehér színekből áll, egészen január 6-ig megtekinthető a Kossuth téren.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A díszítést tizenkét alpinistákból és dekorálókból álló csapat végezte és a kemény munkát két emelődaru is segítette.

Egy ipari alpinista díszíti az ország karácsonyfáját Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Az óriási fát 650 darab 15 centiméter átmérőjű gömb és 200 darab 50 centiméter magas formavágott, óarany fadísz teszi varázslatossá. A 130 centis, 30 kilós csillag alakú, óarany világítású csúcsdísz már csak „hab a tortán" vagyis csúcs a fa tetején. A hangulatos fényvilágítást ezeken felül a kültéri tűzbiztos LED-fényfüzérek alkotják, amelyek összesen 300 méternyit tesznek ki – tudta meg a Hirado.hu.

Rekord: Több ezer emberből lehet egy szép karácsonyfahttp://www.life.hu/news/20141202-ezrek-alltak-ossze-karacsonyfat-formazva-a-hondurasi-rekordhoz.htmlTöbb ezer ember összehangolt álldogálása kell ahhoz, hogy rekord szülessen. Horundas fővárosában karácsonyfát formázott meg 2945 egybegyűlt.News--Megvan a világ legrondább karácsonyfadísze - sírni fogsz!http://www.life.hu/news/20141124-a-santaur-karacsonyfadisz-felig-lo-felig-telapo-megrendelheto.htmlJó, jó, a karácsonyfadíszek soha nem a visszafogott eleganciáról szóltak, de Santaur, a félig ló, félig Mikulás egészen biztos dobogós helyen végezne az ízléstelenségi versenyen. NewsOrigoÍgy készíts ehető karácsonyfadíszt!/archivum/karacsony/20131212-igy-keszits-eheto-karacsonyfadiszt-habcsokbol.htmlNemcsak finom, de ha jól sikerül, a hófehér habcsók a karácsonyfán is nagyon szépen mutat. Megmutatjuk, hogy készítheted el!Karácsony

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.