Káosz! El kellett sötétíteni a ma indult nemzeti hírcsatorna képernyőjét

MTVA március 15.
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ma délután fél háromkor már akkora volt a káosz a ma indult, M1-ből lett nemzeti hírcsatornán, hogy el kellett sötétíteni a képernyőt. Tanácstalanul magára hagyott műsorvezetők, műszaki felkészületlenség, súlyos rendezői és szerkesztői hibák. 

Indulása után 8 és fél órával elbukott az új csatorna - írja az Origo. A ma indult új M1 készítőit láthatóan felkészületlenül érte a folyamatos élő adás. A rendezőknek, szerkesztőknek teljesen kicsúszott a kezükből az irányítás.

MTVA: Csak az nem hibázik, aki nem csinál semmit

Szabó László Zsolt az MTVA vezérigazgatója ma exkluzív interjút adott az Origónak. Elmondta, hogy mit gondol a ma indult nemzeti hírcsatornán látható kínos hibák sorozatáról.
Csak egy logó maradt a sötét képernyőn

A műszaki csapat is gyakorlatilag beesett a mai adásnapra. A délelőtt folyamán egymást érték a súlyos hanghibák. Be vagy éppen nem bekevert mikrofonok okoztak problémát, a rossz bejátszók, nem működő élő kapcsolások tették nézhetetlenné az adást. A képernyőfeliratokban is káosz uralkodott. Vagy hosszú perceken keresztül egyáltalán nem volt felirat, csak egy széles fehér csík, vagy tartalmilag hibás szövegek kerültek adásba.

Fél háromkor bedőlt a hírcsatorna

Az alábbi videón megmutatjuk a teljes elsötétítéshez vezető káoszt. Először a felvidéki tudósítót szólítják, aki nincs sehol. Amíg megoldódik a probléma, a műsorvezető a stúdióban ácsorgó időjárásjelentőt kérdezi, ő ügyesen ki is beszéli a probléma elhárításra szánt egy percet.

A fogyókúrában is segíthet az okos-evőpálcikahttp://www.life.hu/news/20150315-a-fogyokuraban-is-segithet-az-okos-evopalcika.htmlFelismeri az ételeket, sőt azok kalóriatartalmát is jelzi a Kínában fejlesztett okos-evőpálcika. Hát, ez igazán csodás! NewsOrigoA McLaren nem érti Alonso balesetéthttp://www.life.hu/news/20150314-a-mclaren-nem-erti-alonso-balesetet.htmlA McLaren korábban egy erős széllökéssel magyarázta Fernando Alonso balesetét, amely az első barcelonai tesztsorozat végén történt, ám most elismerték, hogy nem tudtak fényt deríteni a pontos okára.News--Újabb fordulat Knézy Jenő ügyében - A bíróság hatályon kívül helyezte a sportriportert bűnösnek találó ítéletethttp://www.life.hu/news/20150314-ujabb-fordulat-knezy-jeno-ugyeben-a-bi-ro-sa-g-hata-lyon-ki-vu-l-helyezte-a-riportert-bunosnek.htmlA bíróság hatályon kívül helyezte a Knézy Jenőt bűnösnek találó elsőfokú ítéletet. NewsOrigoMinden eladó - Elárverezik a Titanic széndarabjáthttp://www.life.hu/news/20150314-elarverezik-a-titanic-szenet.htmlMinden idők legértékesebb széndarabja, hamarosan kalapács alá kerül egy árverésen. Ez volt egyébként a 36. tárgy, amit 199-ben felhoztak a víz alól. NewsOrigoFelújítják a Nyugati Pályaudvart - Két hétre bezárják a csarnokothttp://www.life.hu/news/20150314-felujitjak-a-nyugati-palyaudvart.htmlA MÁV a Nyugati pályaudvar felújítását tervezi, de a munkálatok megkezdésének időpontjáról még nem született végleges döntés - közölte a vasúttársaság az MTI megkeresésére. News--Nem "sértegeti" tovább a túlsúlyos embereket a Facebook - Eltelt lehetsz, de kövér nem http://www.life.hu/news/20150312-a-facebook-kovernek-erzi-magat-statusza-nagy-felhaborodast-valtott-ki-egy-aktivista-csoportbol.htmlA Facebook "kövérnek érzi magát" státusza nagy felháborodást váltott ki egy aktivista csoportból. Úgy érezték, sértő a túlsúlyos emberekre nézve, és negatív érzéseket vált ki belőlük.NewsThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.