Botrány: korrupció miatt tartóztattak le több FIFA-vezetőt

Zürich vezető Svájc zsarolás rendőrség FIFA letartóztatás korrupció csalás pénzmosás tisztségviselő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csalás, zsarolás és pénzmosás vádjával tartóztatott le több FIFA-tisztségviselőt a svájci rendőrség szerda reggel Zürichben.

A nemzetközi szövetség tagjai az elnökválasztással egybekötött FIFA-kongresszusra érkeztek, amikor a svájci rendőrség szerda reggel közülük többet is őrizetbe vett - írja az Origo.

Egyes források szerint 6, mások szerint 7 FIFA-vezetőt tartóztatott le a svájci rendőrség Forrás: AFP

A rendőrök a zürichi Baur au Lac luxusszállodájának recepcióján kérték el több szállodai szoba kulcsát, majd felmentek az emeletre, és elvezették a gyanúsítottakat. A letartóztatást az Amerikai Egyesül Államok igazságügyi minisztériuma rendelte el, a New York Times forrásai szerint összesen 6, az AFP hírügynökség szerint 7 FIFA-vezetőt tartóztattak le. A CNN szerint a rendőri akciót 3 éves nyomozás előzte meg. Az ügyről bővebben az Origón olvashatsz ide kattintva.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.