Újabb időkapszula került elő, benne egy 120 éves whiskyvel

Forrás: Highland Folk Museum -
felújítás építkezés híd időkapszula Skócia újság whisky
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A fémdobozba rejtett ital mellett egy 1800-as évekbeli újságot is találtak Skóciában egy híd felújítási munkálatai közben.

Építkezési munkások fedezték fel azt a cipősdoboz méretű fémládikót, amely egy 120 éves whiskyt és egy 1894 szeptemeri újságot tartalmazott - írja a Mirror.

Forrás: Highland Folk Museum

Az időkapszulát a skóciai Kingussie város hídjának felújítása alatt találták meg, tartalmát pedig egy néprajzi múzeumnak ajándékozták.

Íme, a fémdoboz tartalma Forrás:Highland Folk Museum

A felújítással megbízott cég dolgozója, Robert Ogg a BBC-nek elmondta: szédületes belegondolni, mennyi minden változott a környéken azóta, például a hidat eredetileg lovaknak építették.

Egyébként a kingusse-i általános iskola diákjaival mi is gondoltunk rá, hogy készítünk egy időkapszulát, ami reméljük, legalább ilyen hosszú időt ki fog bírni"

Egy japán cég nemrég megcsinálta, a hídba rejtés helyett azonban a világűrbe küldött ki egy üveg whiskyt - a részletekért kattints ide!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.