Egy évvel ezelőtt adták át azokat a különleges épületeket, melyeket az ott élő emberek nem csak a látvány, hanem a friss levegő miatt is imádnak. 

Milánóban a légszennyezettségi értékek kifejezetten magasak voltak az utóbbi időben, így a város vezetésének egy olyan ötlettel kellett előállnia, mely kissé élhetőbbé teszi a környéket. Így keletkezett ez az építészeti műremek, mely egy úgynevezett függőkertformát öltött. A közel húszemeletes lakóházak erkélyére három, hat, és kilenc méteres fákat, virágokat, és cserjéket ültettek - írja a Szeretlek Magyarország.  

Bosco Verticale egyik ikertornyaForrás: Facebook/Estates InStyle

A Bosco Verticale névre keresztelt tornyokat öt évig építették. Az épületnek 8.900 négyzetméteres terasza van, így több mint 900 fának, 5000 bokornak jutott hely. A sűrű növényzetnek köszönhetően különleges mikroklíma alakult ki, mely megköti a szennyeződéseket és a szén-dioxidot, ezáltal pedig tisztítja a levegőt. Sőt, nyáron még tökéletes árnyéknak is bizonyul. A locsolást ugyanevezett szürke vízzel oldották meg. Ez egy olyan folyadék, mely emberi fogyasztásra nem alkalmas, de öntözésre, és takarításra használható.