Visszatér az ősz: hűvösebb idő és egy kis eső is várható a hétvégén

Forrás: Thinkstock -
eső időjárás-előrejelzés Országos Meteorológiai Szolgálat csapadék hőmérséklet hétvége napsütés szombat vasárnap köd felhőzet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rövid időre visszatér az ősz, ráadásul éppen ezt a hétvégét választotta ki magának. Ködös, kissé esős, és az eddig megszokottnál hűvösebb időre számíthatunk szombaton és vasárnap.

Pénteken még marad a ködös, száraz idő, ám egyre többfelé megnövekedhet a felhőzet az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai szerint. Csapadékra még ugyan nem, ám szélre annál inkább számíthatunk, kiváltképp a Kisalföldön élénkülhet meg a déli szél, majd az éjszaka második felében a szél északnyugatira fordul, és több helyen megerősödik. A hőmérséklet 10 és 17 fok között alakul, estére 5-10 fokig hűl a hőmérséklet.

Forrás: Thinkstock

Ködös reggellel köszönt ránk a hétvége szombaton. Délen erősen felhős lesz az ég, csak később csökken majd a felhőzet. Ezzel szemben az ország északi részén nagyrészt napos idő várható. Napközben 15 és 9, este 9 és 4 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, az ország északi felében kisebb eső is kialakulhat. A nyugati, délnyugati szél megélénkülhet, északon jobban meg is erősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között valószínű.

Újabb infók derültek ki a HIV-pozitív hollywoodi sztár kilétérőlhttp://www.life.hu/news/20151112-a-hiv-fertozott-sztarrol-ujabb-informaciok-derultek-ki.htmlAz egész internet azt találgatja, ki lehet az a színész, aki úgy létesített szexuális kapcsolatot Hollywood számos szépségével, hogy közben már jól tudta: a HIV-vírus tesztje pozitív lett. News--Hátborzongató természeti jelenség: így lélegzik a Föld – Videóhttp://www.life.hu/news/20151113-mozgott-a-talaj-egy-kanadai-erdoben-hatborzongato-video.htmlNem mindennapi látványt rögzített egy turista, aki Kanada egyik erdejében járva lett figyelmes a jelenségre. News--A Ferrarival tárgyal Michael Schumacher fia?http://www.life.hu/news/20151112-michael-schumacher-fia-mick-a-ferrarival-targyal.htmlNagy felbolydulást keltett az olasz újságíró, Leo Turrini blogbejegyzése, amelyben részletesen írt arról, hogy Mick Schumacher az apja egykori versenymérnökével találkozott. News--3 lányt kényszerítettek prostitúcióra Gyöngyösönhttp://www.life.hu/news/20151113-3-lanyt-kenyszeritettek-prostituciora-gyongyoson.htmlA gyöngyösi család éveken át verte és prostitúcióra kényszerítette áldozatait. Az ügyészség indítványa alapján az elkövetőkre fegyházbüntetés vár. NewsThinkstockÉszak-Amerika nagyságú ózonlyuk nőtt az Antarktisz felett http://www.life.hu/news/20151112-hatalmas-ozonlyuk-tatong-az-antarktisz-felett-evekkel-ezelotti-rekordokat-dontoget.htmlAz idei ózonlyuk formálódásáról a német űrügynökség, a DLR készített animációt, amely az augusztusi és október közötti időszak állapotváltozásait mutatja. NewsOrigoDe kínos! Premierplánban szakadt szét a sportoló nadrágjahttp://www.life.hu/news/20151113-egy-bobozo-sportolono-nadragja-a-verseny-elott-szakadt-szet-a-feneken-video.htmlMinden bobozó rémálmát valósította meg egy brit sportolónő, akinek a verseny előtt reccsent szét a ruhája – ráadásul nem éppen a legjobb helyen. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.