Húszmilliós pert fontolgat Klapka György a diói miatt

Fotó: Nagy Attila [origo] -
üzletember Klapka György dió millió per
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az üzletember több millió forintot bukott egy üzleten, amikor 20 tonna dióját penészesnek hazudták. Leszögezte, hogy többé nem hajlandó az olaszoknak szállítani a magyar termékből.   

Perre kényszerül Klapka György hogy megtudja, a magyar vagy az olasz közvetítő cég miatt vesztett rengeteg pénzt a közelmúltban. Bár eddig nem volt gondja a külföldi vásárlókkal, most mégis nagyon csalódott - írja a Bors.

Fotó: Origo

"Tavaly tényleg csapnivaló diótermés volt, de ahogy sok éve, az olaszok 40 tonnát rendeltek a kialkudott három és fél euróért, azaz mintegy 1100 forintért, amikor kiért az áru, jelezték, egy euróval kevesebbet adnak, mert penészes. Többe lett volna a visszaszállítás, így belementem. Megint kivitték a kamionok a megrendelt dió felét, de azt hitték, most is bejön a tavalyi trükk. Közölték, hogy a húsz tonnát 15 százalékkal kevesebbért veszik át. Olyan pipa lettem, hogy visszahozattam. Megtörettem, és a németek, illetve az osztrákok boldogan átvették a dióbelet kilónként 2400 forintnak megfelelő euróért. Kénytelen vagyok perre menni, mert csak így tudhatom meg, hogy idén a magyar közvetítő cég nézett baleknak, vagy az olasz vásárló" - mondta az üzletember.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.