Az üzletember több millió forintot bukott egy üzleten, amikor 20 tonna dióját penészesnek hazudták. Leszögezte, hogy többé nem hajlandó az olaszoknak szállítani a magyar termékből.   

Perre kényszerül Klapka György hogy megtudja, a magyar vagy az olasz közvetítő cég miatt vesztett rengeteg pénzt a közelmúltban. Bár eddig nem volt gondja a külföldi vásárlókkal, most mégis nagyon csalódott - írja a Bors

Fotó: Origo

"Tavaly tényleg csapnivaló diótermés volt, de ahogy sok éve, az olaszok 40 tonnát rendeltek a kialkudott három és fél euróért, azaz mintegy 1100 forintért, amikor kiért az áru, jelezték, egy euróval kevesebbet adnak, mert penészes. Többe lett volna a visszaszállítás, így belementem. Megint kivitték a kamionok a megrendelt dió felét, de azt hitték, most is bejön a tavalyi trükk. Közölték, hogy a húsz tonnát 15 százalékkal kevesebbért veszik át. Olyan pipa lettem, hogy visszahozattam. Megtörettem, és a németek, illetve az osztrákok boldogan átvették a dióbelet kilónként 2400 forintnak megfelelő euróért. Kénytelen vagyok perre menni, mert csak így tudhatom meg, hogy idén a magyar közvetítő cég nézett baleknak, vagy az olasz vásárló" - mondta az üzletember.