A több mint 100 nő bántalmazásával megvádolt tévés komikus a bírósági papírok szerint "jogilag és funkcionálisan is vaknak" vallotta magát, ebből kifolyóan tehát nem követhette el azokat a rémséges tetteket, amelyekkel megvádolták.

Nem követhetett el nemi erőszakot Bill Cosby, mert jogilag és funkcionálisan is vak - derül ki az egykor ünnepelt, ma már azonban az egyik legjobban gyűlölt sztár bírósági dokumentumaiból, amelyek a Radar Online birtokába jutottak.

Forrás: AFP/Stan Honda

A lap szerint a komikus az egykori szupermodell, Beverly Johnson tárgyalásán vallotta mindezt. Johnson azzal vádolta meg a sztárt, hogy a nyolcvanas években drogot csempészett a kávéjába, és megerőszakolta őt. 2015-ben egy repülőtéren találkozott újra Cosby-val, aki vallomása szerint lesokkolt, amikor újra meglátta őt.

A komikus azzal védekezett, hogy súlyos szembetegsége miatt "jogilag és funkcionálisan vak," tehát gyakorlatilag nem is láthatta őt azon a napon, és azt is tagadta, hogy bármiféle módon bántalmazta volna a modellt. Murray Richman, a vád képviselője szerint az esküdtszék nem fogja bevenni Cosby vallomását.