Soroksári gyilkosság: külföldön keresik a tetteseket

Forrás: Thinkstock -
tettes gyilkosság külföld
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
2013 októberében megerőszakoltak és megfojtottak egy kocogó nőt Soroksáron.  Az ügyben indított nyomozást januárban meghosszabbítják a Magyar Nemzet szerint. A rendőrök két tettest keresnek, a DNS-üket már külföldi adatbázisokon futtatják végig.

Megrajzolta a lehetséges gyilkosok bűnügyi profilját a rendőrség kiemelt életellenes ügyek főosztálya a gyilkosság helyszíne, az elkövetés módja és a beszerzett adatok alapján - írja a Magyar Nemzet.

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

A DNS-minták alapján tudják, hogy a tettesek nem állnak rokonságban egymással. Az egyik elkövető volt a domináns, a másik neki alárendelt, vélhetően a fiatalabb korából fakadóan. Az alárendelt személy segített lefogni a nőt, a domináns elkövető kínozta, megerőszakolta, majd megfojtotta. Az áldozat harcolt az életéért: vérző sérüléseket okozott mindkét támadójának. A rendőrség szerint az is nyilvánvaló, hogy a két tettes közül legalább az egyik jól ismerte a bűncselekmény helyszínét.

"A két ismeretlen tettes DNS-mintájának összehasonlítása az Európai Unió adatbázisában nyilvántartott szexuális bűnözők, illetve gyilkosok DNS-ével jelenleg is tart. Egyelőre nincs egyezés, de még több ezer ellenőrzés várat magára. A nyomozás 2016. január 26-án lejáró határidejét pedig biztosan meghosszabbítják, akár van konkrét gyanúsított, akár nincs" - írja a lap.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.