Több út lesz fizetős 2016-ban

Fotó: Marton Szilvia - Origo -
autópálya matrica rendőrség út fizetős szakasz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Két útszakasz válik fizetőssé 2016. január 1-jén. Ezeken kívül viszont nem lesznek új, fizetős szakaszok, az M86-os és az M9-es ingyenes marad. Az autópálya-matricák árai nem fognak emelkedni.

2016 január elsejétől fizetősek lesznek a 2015-ben átadott, a gyorsforgalmi hálózatba kapcsolódó utak. Egész pontosan az M43-as autópálya makói csomópont és az országhatár közötti szakaszáról és az M85-ös autóútról van szó - írja az Origo.

Fotó: Marton Szilvia - Origo

A további gyorsforgalmi szakaszok díjasítását híresztelő közléseknek semmiféle alapjuk nincs, hangsúlyozza közleményében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kommunikációs Főosztálya. A vonatkozó miniszteri rendelet egyértelműen kimondja, hogy az M86-os autóúton és az M9-es autóúton a személyautók után nem kell használati díjat fizetni,ebben 2016-ban sem várható változás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.