Kerekesszékes figurát készített a Lego

Forrás: MTI/EPA/DPA/Daniel Karmann -
kerekesszék Lego petíció
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kerekesszékben ülő minifigurával jelent meg a piacon a dán Lego cég, csaknem egy évvel azután, hogy az interneten kampány indult, amely a fogyatékossággal élő emberek megjelenítésére szólította fel a játékgyártót.

A szürke sapkát viselő apró figura a Játék a parkban (Fun in the Park) készlet része, és egy segítőkutya is tartozik hozzá. A Legót korábban számos kritika érte amiatt, hogy minifigurái nem elég sokszínűek, és a Toy Like Me elnevezésű internetes kampány keretében aláírásgyűjtés is indult annak érdekében, hogy a cég fogyatékossággal élő minifigurákat is gyártson. A petíciót több mint 20 ezren támogatták.

Forrás: MTI/EPA/DPA/Daniel Karmann

Rebecca Atkinson, a kampány társalapítója elmondta, hogy végtelenül boldog a kerekesszékes minifigura miatt. "Lego, fejet hajtunk előtted! Épp most tettél 150 millió gyermeket, édesanyát, édesapát, nagymamát és nagypapát, tanítót és gondozót, kiskutyát és hörcsögöt nagyon nagyon nagyon boldoggá" - mondta Atkinson.

Te összejönnél egy kerekesszékes emberrel?

VlogOli, a Life.hu vloggere ezen a héten komoly témáról faggatta az utca népét. A legfrissebb Voxpop témája a kerekesszékkel élők. Nézd meg a videót itt!
Sokkoló! Pornófilm indult el az emlékvideó helyett egy 33 éves férfi temetésénhttp://www.life.hu/news/20160129-durva-pornofilm-indult-el-az-emlekvideo-helyett-egy-33-eves-ferfi-temetesen.htmlTöbb száz gyászolót sokkolt, amikor egy tragikus balesetben elhunyt férfi temetésén az emlékvideó helyett pornófilm került kivetítésre. NewsThinkstock"Rágalom" - Valótlan interjú miatt perelnek a Saul fia alkotóihttp://www.life.hu/news/20160128-nemes-jeles-laszlo-es-a-saul-fia-alkotoi-ragalom-miatt-perelnek-egy-nemet-lapot.htmlA cannes-i bemutatója óta eltelt nyolc hónapban a német lapok nem sokat foglalkoztak a Saul fiával, de a hét elején bejelentették az Oscar-jelölt magyar film Németországi premierjének dátumát (március 10.), és csütörtökön le is jött egy interjú Nemes Jeles Lászlóval a Jüdische Allgemeine nevű berlini újságban: "Magyarország nem normális ország" címmel... NewsOrigoMa este búcsúzik az RTL Klub népszerű sorozatahttp://www.life.hu/news/20160128-az-rtl-klub-dontott-a-valotarsak-cimu-magyar-sorozatarol-jon-a-masodik-evad.htmlDe nem örökre! Nyáron folytatódik a Válótársak, lesz második évad. NewsOrigoRejtélyes betegség miatt fordult vissza egy repülőgéphttp://www.life.hu/news/20160128-rejtelyes-betegseg-miatt-visszafordult-az-american-airlines-londonbol-los-angelesbe-tarto-jarata.htmlAz American Airlines Londonból Los Angelesbe tartó járata kénytelen volt megszakítani útját, mert több utas is rosszullétre panaszkodott. News--Nagyon ritka, fehér zsiráfot kaptak lencsevégrehttp://www.life.hu/news/20160128-feher-szinu-zsirafot-fotoztak-tanzaniaban.htmlA gyönyörű állat veszélyben van a különleges színe miatt. Mivel nem mindennapi látvány, könnyen az orvvadászok célpontjává válhat. News--Két diák lett öngyilkos a debreceni gimnáziumbanhttp://www.life.hu/news/20160128-ket-diak-kovetett-el-ongyilkossagot-a-debreceni-szent-jozsef-gimnaziumban.htmlKét hónapon belül két fiatal is véget vetett az életének a Szent József Gimnáziumban. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.