Mindig is hírműsort szeretett volna vezetni, és teljesült a vágya. Közel két évtized Fókusz után ­a TV2 Tények című műsorának leendő műsorvezetője lett Gönczi Gábor. 

"Az embernek szüksége van változásra, az utolsó egy évben bajlódtam a belső motivációval. Az RTL Klub volt az első munkahelyem, ott nőttem fel, de egy idő után elgondolkodtam, hogy valóban egész életemben ezt fogom csinálni?" - mesélt a változtatás okáról. "Aztán érkezett egy olyan ajánlat, amely felkínálta a lehe­tőségét annak, hogy megvalósítsam egy gyerekkori álmomat" - tette hozzá azt azonban cáfolta, hogy az RTL-es fizetésének a két-háromszorosát ajánlották neki. "Nyilvánvalóan az ember rosszabbul nem akar járni, mint korábban, de azért a becslések finoman szólva túlzóak voltak" - jelentette ki.

Fotó: Faluhelyi Fanni/Life.hu

"Fura érzés, hogy már azt mondom, a TV2-nél dolgozom, ezt még szoknom kell" - mondta el a Blikknek, ahogy azt is, hogy leendő kollégái nagy szeretettel fogadták. " Szebeni István körbevezetett, aztán gyakorlatilag Pachmann Péter örökbe fogadott, egészen adásig vele voltam, elmagyarázott, megmutatott mindent. Szóval azt hiszem, máris be tudnék állni" - vélekedik Gönczi, ám, hogy ki lesz a párja, azt még nem tudni.