A szakértő szerint az idei matekérettségi könnyebb volt a tavalyinál

Forrás: MTI/Beliczay László -
matek feladat szakértő érettségi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy szakértő szerint az idei első feladatsor könnyebb, a második rész pedig közepesen nehéz volt az idei matekérettségin, melyen akadtak nem egyértelmű feladatok is. 

Megjelentek az első információk arról, milyen feladatokkal kellett megküzdeniük a végzősöknek a középszintű matekérettségin. Az érettségizőknek egy halmazelmétettel kapcsolatos feladatot kellett elsőként megoldaniuk, de volt mértékegység átváltás, szöveges gráfos feladat is volt az első részben. Az Eduline-nak nyilatkozó szakértő szerint van olyan feladat is, ami apró eltérést mutat csak a tavalyihoz képest, tehát akik gondosan gyakoroltak, azoknak ez nem jelenthetett kihívást.

Forrás: MTI/Beliczay László

Elmondása alapján a matekérettségi második része a tavalyinál kissé nehezebbre sikerült. A feladatok között többnél vannak buktatók, melyekkel könnyű lehet a pontvesztés, ha valaki nem figyelt alaposan.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.