Megint bírságot kaptak Balázsék a Morning Show miatt

Forrás: RTL Klub -
Vadon Jani Morning Show NMHH bírság Rákóczi Feri Sebestyén Balázs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A reggeli rádióműsort megint megbírságolta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH). Rajtuk kívül még az RTL Klub kapott büntetést.

A Class FM reggeli műsorának, a Morning Show-nak a hibás korhatár-besorolásáért adott büntetést az NMHH. A január 11-ei műsort a 12 éven aluliaknak nem ajánlott kategóriába sorolták, a médiatanács megítélése szerint az elhangzott tartalom 16-os korhatár-kategóriájú.

Forrás: RTL Klub

A műsorban a drog- és alkoholfogyasztást a gyerekeknek félreérthetően, a humor eszközével bagatellizálták, pozitív megvilágításba helyezték, kétszer erős trágárság is hallható volt, a homoszexualitásról pedig ironikusan, nem a kiskorúak érettségi szintjének megfelelő módon beszélgettek - írják az indoklásban.

A médiatanács korábban már két esetben kiszabott 500-500 ezer forint bírságot a médiaszolgáltatóra

ugyanennek a szóban forgó korhatár-besorolási jogszabályhelynek a megsértése miatt a tavaly december 30-ai, illetve a január 4-ei adások miatt.

Forrás: Class FM

Az RTL Klub szolgáltatójára azért szabták ki a szankciót, mert tavaly december 6-ai és 9-ei Egészségkalauz című műsorában egy patikahálózatról szóló burkolt reklámot tettek közzé.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.