A legidősebb élő ember a világon az egyetlen, aki mindhárom évszázadban élt. A 116 éves Emma Morano szerint hosszú életének titka, hogy nyers tojást szokott enni, korán elalszik, és, hogy egyedülálló!

Emma Morano a legidősebb ember a maga 116 évével. Ő lehet az egyetlen élő ember, aki az 1800-as években született, és élt mindhárom évszázadban. Az olasz néni pénteken kapta a hírt, hogy a New York-i Susannah Mushatt Jones - aki pár hónappal volt idősebb nála - csütörtökön meghalt, így ő lépett a helyére. Emma Morano reakciója kicsit elárulja azt is, miért élt meg ilyen szép kort.

Forrás: AFP/Olivier Morin

"Szavamra, olyan öreg vagyok, mint a hegyek" - mondta az olasz hölgy, akit biztosan a humora is életben tart. Ez kitűnik abból is, amit a hosszú élet titkáról mondott. Szerinte mindennek a kulcsa, hogy nyers tojást eszik, korán lefekszik, barndyt kortyolgat, és a legfontosabb, hogy egyedülálló! Tinédzserként kezdte el a tojáskúrát, az orvosa javaslatára, ugyanis vérszegénységet állapítottak meg nála. 1938-ban pedig kilépett egy boldogtalan házasságból, és soha nem is mondta ki többet a boldogító igent. A szunyókálást pedig annyira komolyan veszi, hogy az újságírók várható megjelenése sem tántorította el őt a pihenőtől, így a tudósítóknak meg kellett várniuk, amíg felébred.