Ezerötszáz euró, fogkefe és holland telefonkártya volt a lelőtt Anis Amrinál

Forrás: AFP/Daniele Bennati -
terror Anis Amri isis berlini merénylet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egymás fölött több nadrágot viselt Anis Amri, ami arra utal, hogy több éjszakát is az utcán töltött. Hátizsákjában egy holland telefonkártya, 1500 euró és fogkefe is volt - írták a szombati olasz újságok. A hatóságok eközben a Milánóban lelőtt feltételezett terrorista utolsó napjait igyekeznek rekonstruálni Berlintől Észak-Olaszországig.

A tunéziai férfi a hideg ellen akart védekezni a szabadban töltött éjszakákon, ezért két-három nadrágot viselt a Corriere della Sera szerint. Hátizsákjában a készpénzen kívül egy okostelefont, egy aktiválatlan holland telefonkártyát, tusfürdőt és két fogkefét találtak.

Olasz helyszínelők dolgoznak Anis Amri holtteste mellett Forrás: AFP/Daniele Bennati


A terrorizmusellenes nyomozóigazgatóság (Digos) milánói csapata szerint Anis Amri a december 19-ei berlini kamionos merénylet után, december 22-én a franciaországi Chambéryben volt. Onnan vonattal jutott át a francia-olasz határon, és utazott Torinóig. A hatóságok a köztéri kamerák felvételeinek segítségével igyekeznek rekonstruálni Anis Amri utolsó óráit. A kamerák a torinói pályaudvaron egyedül mutatják, és nem telefonált senkinek. Három órát várakozott Torinóban, majd automatából vásárolt vonatjegyet Milánóig, ahova éjszaka ment tovább, és háromnegyed egykor érkezett meg a külvárosi Sesto San Giovanni vasútállomására. Az állomás közelében járőröző rendőrök hajnali 3 óra után lőtték őt le, miután igazoltatáskor pisztolyt rántotta elő, és rálőtt a rendőrökre.

Anis Amri, a berlini terrorista Forrás: AFP/Handout


Nem tudni, mit csinált Anis Amri a milánói pályaudvarra érkezése és a halála között eltelt időben. A nyomozók szerint egy másik vonatra várt vagy buszra. Sesto San Giovanniból indulnak a Dél-Olaszországba, Albániába, illetve Spanyolországba, majd onnan Marokkóba továbbmenő menetrendszerinti távolsági autóbuszok. Az olasz hatóságok szerint nem kizárt a legegyszerűbb útvonal, vagyis, hogy Anis Amri Itália déli része felé tartott, ahol kapcsolatai voltak, hogy onnan aztán hazája, Tunézia felé mehessen tovább. Az őt igazoltatni akaró olasz rendőröknek azt mondta, calabriai, vagyis dél-olaszországi.

A hatóságok cáfolták, hogy Anis Amri Allah akbar (Isten a legnagyobb) felkiáltással halt volna meg, ehelyett azt kiáltotta olaszul, hogy szemét rendőrök. Az Anis Amrit igazoltató és a lövését viszonzó rendőröket Olaszországban pénteken hősként ünnepelték. Az országos rendőrparancsnok tiltakozására elsötétítették hirtelen megalakult rajongói oldalukat, és védelem alá helyezték őket családjukkal együtt.

Százezreknek kell kiköltözniük otthonukból a Nock-Ten tájfun miatthttp://www.life.hu/news/20161224-fulop-szigetekiek-szazezreinek-kell-tajfun-miatt-elhagynia-otthonat.htmlTöbb százezer embernek kell elhagynia otthonát a Fülöp-szigetek keleti részén egy tájfun miatt, amely várhatóan karácsony első napján érkezik oda.News--Eddig ismeretlen, amazóniai indián törzset fotóztak http://www.life.hu/news/20161224-ismeretlen-amazoniai-indian-torzset-fotoztak-a-brazil-oserdo-felett.htmlA képeket Ricardo Stuckert, a National Geographic fotósa készítette egy helikopterről. Az indián törzs teljesen elzárva él a brazil őserdő mélyén, és eddig sosem találkoztak más civilizációk tagjaival, helikoptert sem láttak soha. Az egyik harcos nyilakat lőtt a gép felé. NewsOrigoÓriási kártérítést fizet az IKEA a halált okozó komód miatthttp://www.life.hu/news/20161223-3-halott-gyerek-miatt-fizet-karteritest-az-ikea.htmlElképesztő összeget fizet az IKEA kártérítésként a komódok miatt, amik három kisgyerek életét oltották ki. News--101 éves pedofil férfi került börtönbehttp://www.life.hu/news/20161223-leultettek-a-101-eves-pedofil-nyugdijast.htmlBörtönbe került az az idős férfi, aki évtizedekkel ezelőtt molesztált gyerekeket. News--Ő az a fiatal rendőr, aki lelőtte a berlini merénylőt, Anis Amrithttp://www.life.hu/news/20161223-o-az-a-fiatal-rendor-luca-scata-aki-lelotte-a-berlini-merenylot-anis-amrit.htmlPénteken Milánóban lelőtték Anis Amrit, a terroristát, aki a berlini karácsonyi vásár látogatói közé hajtott egy eltérített kamionnal.NewsOrigoVéletlenül került szabadlábra egy rabhttp://www.life.hu/news/20161223-baki-miatt-kerult-szabadlabra-egy-rab.htmlHihetetlen, de megtörténhet: véletlenül helyeztek szabadlábra egy rabot, és évekig rá sem jöttek a bakira. News--



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.