Ezért lett péntek 13 egy szerencsétlen nap!

babona szerencse Péntek 13. hagyomány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Te tudod, hogy miért szerencsétlenebb nap péntek 13-a, mint bármelyik másik az évben? Ez a magyarázat! 

A mindenki által rettegett péntek 13 meglepő módon történelmi hagyományokat őriz, valós eseményeket.

A babona több száz évre nyúlik vissza, egész pontosan 1307. október 7-hez. Ekkor adta ki a francia király a templomos lovagok ellen az elfogató parancsot. Van igazságalapja a történetnek, ugyanis IV. Fülöp tényleg ekkor mért sorsdöntő csapást a lovagokra, akiknek jelentős része kínzókamrákban vagy máglyán végezte.

Sokan mégis azt mondják, hogy péntek 13-án jó dolgok szoktak velük történni Forrás:Dreamstime

Úgy tartják, hogy a pénteki nap önmagában is szerencsétlenséget hordoz. Jézus keresztrefeszítésének napja is ekkorra ( nagypéntek) esett, valamint a középkori naptárakat vezető szerzetesek életét bolygató 13 teliholdat számláló évek is azt igazolják, hogy a péntek és 13-a külön-külön sem túl szerencsések. A hajós közösségekben is elterjedt a babona, hogy pénteken nem szabad útra kelni, mert az veszélyt jelenthet a legénységre nézve.

Természetesen, még számtalan ilyen történelmi legenda és népi hagyomány terjeng péntek 13-al kapcsolatban, ám azt senki nem tudja, hogy ezek mennyire köszönhetőek a véletlennek.

Hogyan szabadulhatsz meg a péntek 13.-i babonák sötét hatásaitól?

  1. Minden járműre szigorúan bal lábbal lépj fel.
  2. Ugyanígy, az összes helységbe bal lábbal térj be először.
  3. Fekete macska: ezen a napon a fekete háziállat látványa nem szerencsétlenséget hoz, hanem épp az ellenkezőjét jelenti.
  4. Vess kétszer 13 keresztet: A katolikus, és a görög-keleti vallásban szokás 13 keresztet vetni, ám a görög-keletiek "fordítva" csinálják a katolikusokhoz képest.
  5. Érdemes ma böjtölni, mert ezzel elűzheted a sötét szellemeket.

Íme még néhány jó tanács, hogy mit ne tegyél a mai napon, ha babonás vagy.

Az ezzel kapcsolatos tömegpszichológia is működik, ugyanis régebbi években mért statisztikák szerint péntek 13-án sokkal több baleset történik, mint máskor az évben. Ez azért van így, mert az emberek már jó előre attól rettegnek, hogy bajt hoz rájuk a szerencsétlen nap, így nem csoda, hogy be is teljesítik a sorsukat. Egy kaliforniai felmérés szerint

17-21 millióra tehető azon amerikaik száma,

akiket érint a péntek 13-al kapcsolatos fóbia - tudta meg az EuroNews.

Idén még egy alkalommal esik 13.-a péntekre, október hónapban.

A Teréz körúti robbantásban megsérült járőrnőt meghatotta, hogy ennyien összefogtak értükhttp://www.life.hu/news/20170112-a-terez-koruti-robbantasban-megserult-jarorno-uzent-meghatotta-az-osszefogas.htmlA Teréz körúti robbantásban két járőr sebesült meg: Szabina és Laci azóta is lábadoznak. A járőrnő édesanyja elárulta, hogy bár fizikailag egyre jobb lánya állapota, lelkileg nagyon megviselték a történtek... News--Horror! Szellemjárás volt egy kislány otthonában - VIDEÓhttp://www.life.hu/news/20170112-szellem-zavarta-meg-a-kislanyt.htmlMostanában egyre többször láthatunk a világhálón szellemek jelenlétét bizonygató videókat. Hol autó tetején utazó holt alakot vélnek felfedezni, hol pedig egy kórház folyosóján ragadt kóbor lelket videóznak le az szemtanúk. Ezúttal egy kislány játékát zavarta meg egy démoni tevékenység... NewsOrigoHazafelé tartott a 7 éves kislány, akinek elvágták a torkát http://www.life.hu/news/20170112-iskolabol-hazafele-vegeztek-a-kislannyal.htmlNagyon közel lakott az iskolához, mégsem ért haza épségben a 7 éves kislány: útközben, hidegvérrel gyilkolták meg Katie-t. News--Az ismert írónőt, Helen Bailey-t meggyilkoltákhttp://www.life.hu/news/20170112-helen-bailey-meghalt-pocegodorbe-fulladt-az-ismert-irono.htmlA népszerű ifjúsági szerzőt a saját otthona udvarán találták meg, holtan. Az élettársát gyanúsítják a meggyilkolásával. News--Majdnem elvérzett egy örömlány szex közbenhttp://www.life.hu/news/20170112-majdnem-eletet-vesztette-egy-oromlany-munka-kozben.htmlEgy Thaiföldön pihenő férfi úgy gondolta, igénybe veszi a világszerte ismert thai örömlányok szolgáltatásait. A szexuális együttlétnek azonban nem várt vége lett. NewsThinkstockBűnöző lett a nagymama: Íme, a bűnlajstrom http://www.life.hu/news/20170111-nagymama-igy-el-most-a-79-eves-gengszter-micsoda-bunlajstrom.htmlA brit nagyi nagyon unta már az otthoni "nyugalmat", ezért inkább rossz útra lépett. Már több boltot is kifosztott a környéken. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.