Veronai buszbaleset: Így gyászol Botond családja

kisfiú gyász veronai buszbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
S. Botond szülei őszintén meséltek az őket ért traumáról, és arról is, hogy miképp próbálják kisfiuk emlékét megőrizni a mindennapjaikban.

Botond édesanyja és édesapja magukra tetováltatták az elhunyt fiú nevét, ezzel is azt kifejezve, hogy Boti emléke örökké velük lesz. A fiú ikertestvére, Bálint versekkel és idézetekkel emlékezik meg szeretett testvéréről. Azt a hóembert is megtartották, amit még Botond épített a tragédia előtt.

Mindenki együttérez a gyermeküket gyászoló családdal
Képünk illusztráció Fotó: Csanádi Márton - Origo

A fájdalmuk felfoghatatlan, de a környezetük mégiscsak igyekszik együttérzően viselkedni: házuk előtt sorra lobognak a mécsesek, de virágokból sincs hiány, amiket mind a szomszédok és a környezetükben lévő emberek visznek az otthonukhoz.

"Nagyon sok barátja írt nekünk, ez jólesik. Jó, hogy ennyien szerették" – nyilatkozta az édesapa.

Az apuka azt is bevallotta, hogy Botond ikertestvére miatt erősnek kell lenniük, hiszen Bálintot szeretetben kell felnevelniük akkor is, ha tátongó űr van a szívükben.

"Azóta sokszor bementem a szobájába, befeküdtem az ágyába, egy kicsit még mindig érzem az illatát a kispárnáján. Van, amikor elviselhetetlen a fájdalom, máskor pedig sikerül elterelni a gondolatokat, és nyugodtan megcsinálom az ebédet a másik gyereknek" – folytatta az apa a Lokálnak adott interjúban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.