Mindenkit meglepett a hír, amikor kiderült, hogy Gundel Takács Gábor felmondott. Eddig azonban az okokat csak sejteni lehetett, most viszont elárulta, mi is vezetett pontosan ehhez az elhatározáshoz. Nem akarta tovább a nevét és az arcát adni a közmédia döntéseihez. 

Gundel Takács Gábor gyorsan döntött a felmondás mellett, a nézőket és a kívülállókat persze váratlanul érte a hír. A Maradj Talpon! műsorvezetőjeként ismerik a legtöbben a tévést, ő adta a nevét és az arcát ahhoz az adáshoz. Annak ellenére, hogy vele azonosították a vetélkedőt, neki nem volt beleszólása a történésekbe. Egy idő után pedig úgy érezte, hogy nem adhatja már a nevét a közmédia döntéseihez. 

Gundel Takács Gábor  elárulta, miért mondott felFotó: Polyak Attila - Origo

"Bár a felmondásom egy hosszabb folyamat eredménye, a döntést elég gyorsan hoztam meg, mert úgy alakultak a dolgok, hogy ezt kikényszerítették.  Tehát nem készültem rá előre, nem rágódtam rajta hetekig, és a feleségemen kívül nem vontam bele senkit sem" – mondta Gundel Takács Gábor, aki úgy érezte, nem tehet mást, ha meg akarja őrizni a hitelességét, ugyanis sok döntéssel nem tudott egyet érteni. "Az utóbbi időben szakmai kérdésekben, illetve az MTVA által ezekkel a kérdésekkel kapcsolatban használt kommunikációs megoldásokban akadtak olyan döntések, amelyekkel már nem tudtam egyetérteni. Bennem folyamatosan az vetődött fel, hogy a nevemet, az arcomat, a hitelességemet, amiben 33 év munkám van, adhatom-e ezekhez a döntésekhez. Eljött az a pillanat, amikor egyértelművé vált, hogy tovább nem"  – árulta el távozásának okát Gundel Takács az Origónak. "Ebben a történetben számomra az a legtanulságosabb, hogy miközben nagyon erősen adtam a nevemet és az arcomat a Maradj talpon! című műsorhoz, érdemi beleszólásom nem volt abba, ami a színfalak mögött történt" – árulta el a műsorvezető, aki a többi között azt is sérelmezte, hogy a stábját lecserélték. Ugyan kétszer meg tudta győzni feletteseit, hogy ne tegyék, harmadjára már nem. Ezenkívül még egy sor állítása szerint rossz döntés született, ezek együttesen erősítették meg benne azt az elgondolást, hogy mennie kell. Azt viszont egyelőre nem tudja, hogy mihez fog kezdeni. "Egyelőre nem szeretném sehová sem elkötelezni magam. Szabadúszóként dolgozva folytatnám azt a munkát, amit az elmúlt években, évtizedekben végeztem" – mondta Gundel.