Terhességi tesztet végeztetett a jelentkezőkkel az Iberia

Forrás: Getty Images/BraunS/Brauns -
légitársaság terhességi teszt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Különös felvételi módszer derült ki az Iberia nevű spanyol légitársaságról. Vizeletmintát kért a jelentkező hölgy alkalmazottaktól. 

Szerződtetés előtt minden leendő hölgy alkalmazottól vizeletmintát kértek, amelyet terhességi tesztek elvégzésre követelt a cég. Olyannyira komolyan vették ezt a lépést, hogy aki megtagadta a vizeletadást, azt elzárták a munkavállalás lehetőségétől.

Vizeletminta leadására kötelezte a dolgozni vágyó nőket egy légitársaság. Forrás: Getty Images/BraunS/Brauns

A Baleár-szigetek regionális kormánya azonban negatív diszkriminációnak ítélte meg az Iberia lépését, ezért 25 ezer eurós bírság megfizetésére kötelezték őket. A cég szóvívője elárulta, hogy kizárólag azért alkalmazták a terhességi teszteket, hogy ne adjanak olyan munkát az állapotos nőknek, amely árthat nekik vagy a magzatoknak.

Ám állításuk szerint senkit nem bocsátottak el azért, mert teherbe esett. Ennek ellenére kijelentették, hogy eltörlik a vizeletminta-vételt a következő állásinterjúk során - írta meg a BBC.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.