Kiderült, mekkora szakadék van a nők és a férfiak fizetése között Hollywoodban

Forrás: AFP/Robyn Beck -
szakadék férfi Hollywood fizetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azt mindig is tudtuk, hogy ugyanazért a munkáért a nők kevesebb fizetést kapnak, nincs ez másként Hollywoodban sem! Arra azonban nem számítottunk, hogy ekkora a szakadék a sztárok fizetése között. A legjobban kereső színésznőt 14 színész előzi meg, és nem mind jobbak!

Hiába végzik ugyanazt a munkát, a nők kevesebb fizetést kapnak érte, mint a fériak. Ez már nagyon régóta így van, és a helyzet a sztárok között sem jobb: a színésznők sokkal, de sokkal kevesebb pénzt kapnak, mint a férfi kollégáik. 2016 júniusától 2017 júniusáig vizsgálta meg a Forbes a sztárok fizetését, és azt találták, hogy a legjobban kereső színésznő előtt 14 férfi van!

Hiába kapott Oscar-díjat Emma Stone, ne mérhet fel Dwayne Johnsonhoz... Forrás: AFP/Robyn Beck

Emma Stone lett ebben az évben az, aki a nők közül a legtöbb pénzt kapta, körülbelül 26 millió dollárt, miközben az első helyen álló Mark Wahlberg 68 millió dollárt keresett ebben az időszakban, a második helyen álló Dwayne Johnson 65 millióval lett gazdagabb egy év alatt - írja a Forbes nyomán BBC.

A 10 legjobban kereső férfi színész:

  1. Mark Wahlberg - 68 millió dollár
  2. Dwayne Johnson - 65 millió dollár
  3. Vin Diesel - 54,5 millió dollár
  4. Adam Sandler - 50,5 millió dollár
  5. Jackie Chan - 49 millió dollár
  6. Robert Downey Jr - 48 millió dollár
  7. Tom Cruise - 43 millió dollár
  8. Shah Rukh Khan - 38 millió dollár
  9. Salman Khan - 37 millió dollár
  10. Akshay Kumar - 35,5 millió dollár

A 10 legjobban kereső női színész

  1. Emma Stone - 26 millió dollár
  2. Jennifer Aniston - 25,5 millió dollár
  3. Jennifer Lawrence - 24 millió dollár
  4. Melissa McCarthy - 18 millió dollár
  5. Mila Kunis - 15,5 millió dollár
  6. Emma Watson - 14 millió dollár
  7. Charlize Theron - 14 millió dollár
  8. Cate Blanchett - 12 millió dollár
  9. Julia Roberts - 12 millió dollár
  10. Amy Adams - 10,5 millió dollár
Sebestyén Ági és Pumped Gabo babát várnak?http://www.life.hu/sztarok/20170823-sebestyen-agi-es-pumped-gabo-babat-varnak.htmlPumped Gabo és Ági babát várnak? Sokat sejtető mondat hagyta el Pumpedné száját... TV + SztárokOrigoAmbrus Attila, vagyis a Viszkis rabló 50 millióval akart új életet kezdenihttp://www.life.hu/sztarok/20170823-a-viszkis-rablo-50-millioval-akart-uj-eletet-kezdeni.htmlAmbrus Attila a Viszkis rabló néven híresült el, történetét mindenki ismeri, de még ma sem tudunk minden részletet, például azt, mihez kezdett volna a zsákmánnyal, ha nem kapják el! Hiszed vagy sem, éppen akkor akart jó útra térni: 50 millióval menekült volna el Magyarországról. TV + SztárokOrigoRobbie Williams felesége a belvárosban fagyizott - Videó!http://www.life.hu/sztarok/20170823-robbie-williams-felesege-a-belvarosban-fagyizott.htmlRobbie Williams és családja igyekeznek kipróbálni minden budapesti helyet: nemrég egy különleges fagyizóba látogattak el, ahol elég huncut videót készített a felesége! TV + SztárokOrigoHorváth Éva ezért tette ki pasiját - Videó!http://www.life.hu/sztarok/20170823-horvath-eva-kitette-a-pasijat-ezert-video.htmlHorváth Éva elárulta, miért szakított pasijával. TV + Sztárok--Istenes Bence nagyon lefogyotthttp://www.life.hu/sztarok/20170822-istenes-bence-nagyon-lefogyott-a-survivor-forgatasan.htmlRengeteget fogyott Istenes Bence, mióta eltűnt a képernyőről. Most, hogy a Survivor kapcsán ismét felbukkan, elárulta fogyásának okát, valamint az új műsor kulisszáiba is beavatta a Life.hu-t. TV + Sztárok--Lerobbant Medveczky Ilona autójahttp://www.life.hu/sztarok/20170822-lerobbant-medveczky-ilona-autoja-ejszaka.htmlAugusztus 20-án a tűzijátékot követően került kellemetlen helyzetbe a táncművész. Egy ismerőséhez indult Ilona, amikor rájött, véletlenül égve hagyta a lámpát az autójában, az akkumulátor lemerült. TV + Sztárok--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.