Így találkozott legelőször Risztov Éva és Egerszegi Krisztina

Forrás: ATV -
úszás sportoló Risztov Éva olimpia karrier Egerszegi Krisztina
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Risztov Éva elárulta, egy Egerszegi Krisztinával való találkozás kellett ahhoz, hogy gyerekként beiratkozzon egy úszótanfolyamra.

Risztov Éva, akit nemrég az Olimpiai Bajnokok Testületének elnökének választottak, most elárulta, hogy legnagyobb példaképe mindig is Egerszegi Krisztina volt. Az úszónő a Story magazinnak mesélt arról a találkozásról, amely aztán elindította karrierjét.

Risztov Éva példaképe Egerszegi Krisztina volt Forrás: ATV

1991-ben Hódmezővásárhelyen járt Egerszegi Krisztina, miután megnyerte a szöuli olimpiát. Még nem voltam hatéves, amikor megláttam a nagy tömeget. Odafurakodtam, megfogtam a kezét, és mindenhova vele mentem. A polgármesteri hivatalt kivéve, persze, mert oda már nem hívtak. Sírva fakadtam, hogy haza kell menni. Krisztina vigaszul megígérte, hogy küld ajándékot. Egy hónap múlva jött is postán a csomag, benne egy fürdőruha és egy plüssállat egy nekem írt kedves levéllel. Felvettem a fürdőruhát, és odaálltam anyukám elé: olimpiai bajnok leszek! Másnap el kellett vinni az uszodába, hogy beírassanak egy tanulócsoportba." - mesélte a lapnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.