VV Fanni ügyének felderítésére rengeteg szakértőt bevetettek, de hiába. Az FBI sem kerül közelebb a megoldáshoz. Mindent megtettek a hatóságok, de egyelőre nem sikerült elérni az áttörést. Pedig a pénzt sem sajnálták, jóval többet költöttek, mint azt egy átlagos gyilkossági vagy eltűnéses ügyben szokás.

Novozánszki Fanni gyilkosságának felderítésére mindent bevetettek a magyar hatóságok: dolgoztak az ügyön a gyanúsítottat profilozó FBI-osok és hemogenetikusok, nyomszakértők, pszichológusok, toxikológiai és igazságügyi szakértők is, de a speciális kutatóegységek is bevetettek mindent azért, hogy valami fogódzót találjanak, hiába. A hírek szerint körülbelül 300 millió forintba került minden, ami szokatlanul nagy összeg az eltűnéses ügyek esetében.

VV Fanni ügyének felderítésére mindent bevetettek a nyomozókForrás: RTL Sajtóklub

„A rendőrség erőforrásai az anyagiakat és az embereket tekintve is korlátozottak. Ha aránytalanul sokat fordítanak ezekből egy nyomozásra, akkor jóval kevesebb jut a többire. Óriási presztízsereje van egy ügy megoldásának, ha az újságok címlapján szerepel" – mondta a Borsnak dr. Györei Péter büntetőjogi ügyvéd, aki korábban az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságának kiemelt főnyomozójaként is dolgozott. "Felmerül a kérdés, mi lett volna, ha hasonló nagyságú erőforrásokat fordítanak a 2015 óta eltűntként körözött, 67 éves villanyszerelő, Orlik Vilmos felkutatására. Ha gyorsan sikerült volna pontot tenni az ügy végére, könnyen lehet, hogy az idén márciusban eltűnt Mácsik Zoltán ma is köztünk lenne" - gondolja a szakértő, aki szerint VV Fanni esete rendőrségi szempontból "átlagos" emberölés. 

Négy villanyszerelő tűnt el Mosonmagyaróvár környékéről hasonló körülmények között

Már nem csak két kísértetiesen hasonló körülmények között eltűnt villanyszerelőt keresnek Mosonmagyaróvár környékén, állítólag összesen négy férfinak veszett nyoma: ugyanazzal a helyi vállalkozóval találkoztak. Olvasd el erről a Life.hu cikkét!