Rejtélyes nyomokat találtak az óceán fenekén Mexikó és Hawaii között

Forrás: Origo -
óceán rejtély nyom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tudósok egyelőre nem találnak magyarázatot azokra a nyomokra, melyeket az óceán fenekén Mexikó és Hawaii között fedeztek fel. Az összeesküvés-elméletek híveinek persze van elképzelésük. 

Rejtélyes nyomokat fedeztek fel a tudósok robotkameráikkal, mikor azokat Mexikó és Hawaii között 4000 méteres mélységbe küldték. Egyelőre nem találtak rájuk magyarázatot, de az biztos, hogy nem lehet bányászati vagy egyéb kereskedelmi művelet eredménye, valamint ahhoz is túl nagyok, hogy bármely ismert élő állat által keletkeztek volna. Összesen 3500 nyomot számoltak össze, melyek 2,5 méter hosszúak és 33 centiméter mélyek.

Rejtélyes nyomokat találtak az óceán fenekén - Képünk illusztráció Forrás: Origo

Az elemzés rámutatott, hogy a mélyedések nem véletlenszerűen oszlanak el, vagy elszigetelten alakultak ki, mivel olyan görbületi tulajdonságokat alkotnak, amelyek szinte lábnyomoknak tűntek." – mondta Dr. Leigh Marsh, a kutatás vezetője. Természetesen az összeesküvés-elméletek híveit sem hagyta nyugodni a dolog, egyesek szerint olyan gépek vagy technológiák hozták létre a nyomokat, melyek nem földi eredetűek - írja a Daily Star.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.