Hatalmas erővel csapott le a Leslie hurrikán Portugáliára: 175 km/órás széllel és heves esőzésekkel pusztított. 

Óránkénti 175 kilométeres sebességű széllel és heves esőzéssel csapott le Portugália északi és középső, tengerparti részére a Leslie hurrikán, amely már trópusi viharrá szelídült. Pusztításai nyomán fák döltek ki, és autók is megrongálódtak, de sebesültek is vannak.

A kidőlt fákat takarítják a tűzoltók PortugáliábanForrás: AFP/Carlos Costa

A helyi katasztrófavédelem közlése szerint 27 ember sérült meg, de szerencsére senki nincs életveszélyben. Sokaknak azonban el kellett hagyni otthonukat: mintegy hatvan embernek kellett menekülnie. A helyzet a fővárostól, Lisszabontól 200 kilométerre északra fekvő Coimbra körzetében volt a legsúlyosabb, de jócskán kijutott a közeli Leiriának, Lisszabonnak, valamint északon Aveiro, Viseu és Porto településeknek is. A hatóságok 1900 segélykérést rögzítettek, többségében kidőlt fák, megrongálódott tetők miatt. Mintegy 324 ezer ember maradt áram nélkül, de ezt jórészt már sikerült helyreállítani. A katasztrófavédelem azt tanácsolta a lakosoknak, hogy maradjanak távol a tengerparti területektől, illetve ne hagyják el otthonaikat. 

A Leslie hurrikán szeptember 23-a óta kavargott az Atlanti-óceán felett, és partra érve már trópusi viharként folytatta útját, jelentősen veszítve erejéből. Útját a szomszédos Spanyolország felé folytatta, ahol Zamora településen óránkénti száz kilométeres sebességű szelet mértek.