Húsz évet ült börtönben a szombathelyi trafikrabló, aki 1988-ban megölt egy 11 éves kislányt. Halálra ítélték, ám kegyelmet kapott a halálbüntetés eltörlésekor. A férfi egy interjúban azt mondta: bár felakasztották volna. 

2008-ban szabadult K. A., a szombathelyi trafikrabló, miután 1988-ban megölt egy 11 éves kislányt. A férfit halálra ítélték, ám a halálbüntetés eltörlésekor kegyelmet kapott. Korábban a Népszavának azt nyilatkozta, bár felakasztották volna. 

Most arcon lőtt egy dohányboltos nőt. A Bors megkérdezett egy jogi szakértőt, hogy mennyi esélye van annak, hogy örökre börtönben maradjon a férfi. 

Valószínű, hogy K. A. nem marad élete végéig börtönbenForrás: Shutterstock

"Fegyveresen elkövetett rablásért öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető - mondta Hegedűs László ügyvéd. - A büntetési tétel szempontjából nem számít, hogy harminc évvel ezelőtt mit követett el. A büntetőeljárás során azonban minden bizonnyal figyelembe fogják venni, és a kiszabható maximumot, vagyis akár 10 évet is kaphat" - folytatta az ügyvéd. 

A lap azt írja, hogy a trafikrablás után korábban készült igazságügyi szakértői vélemény a következő: "önző, a társadalmi normákat semmibe vevő, agresszív hajlamú ember, akinél nem kizárt a bűnismétlés veszélye sem".