Gyanúsítottak lettek az ablakon kizuhant kistarcsai kislány szülei

Forrás: AFP -
halál gyanúsított rendőrség kislány Kistarcsa tragédia nyomozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A család negyedik emeleti albérletéből zuhant ki a kistarcsai kislány, A. Panni. A szülőket most gondatlan veszélyeztetés miatt vonhatják felelősségre. 

A kistarcsai család negyedik emeleti albérletéből zuhant ki a hároméves A. Panni. A kislányra a keresztanyja vigyázott, akinek hajnalban dolgozni kellett mennie. Most a szülők kerültek a nyomozás középpontjába. Gondatlan veszélyeztetés miatt felelhetnek.

"Védencem, Panni édesapja nagyon megdöbbent a fejleményen, hiszen ő a hazugságvizsgálat szerint is mindenben igazat mondott" - mondta a Blikknek dr. Lichy József ügyvéd.

A kislány édesanyja megbukott a hazugságvizsgálaton (Képünk illusztráció) Forrás: AFP

"A kislány édesanyjának meggyanúsításán nem vagyok annyira meglepődve, hiszen ő a poligráfon is megbukott. Éppen annál a résznél, amikor arról faggatták, tudott-e az alkalmi bébiszitter hajnali távozásáról" - folytatta az ügyvéd. A lap úgy tudja, hogy A. Tamás gyanúsítotti kihallgatása december elején lesz.

Mint írták: a nyomozás elején még a kislány keresztanyját gyanúsították gondatlan veszélyeztetéssel, ám az ügyészség ezt hamar megszüntette. A hazugságvizsgálat után a következő fordulat az volt, amikor a kislány szervezetében jelentős mennyiségű alkoholt találtak. Lehetséges, hogy megtalálta az elöl hagyott alkoholt, vagy valaki megitatta vele.

Dr. Kamarás Péter ügyvéd szerint, ha valaki gondatlan veszélyeztetést követ el, 1-5 évig terjedő szabadságvesztést is kaphat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.