Elmenekült a szektából egy asszony: ellene fordultak a gyermekei

Forrás: Shutterstock -
szekta kilépés zsidó hitközség London
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Miriam Kliers elárulta, hogyan sikerült megszöknie egy zsidó szektából. Fájdalmas vallomás.

A 46 esztendős, négygyermekes Miriam Kliers őszintén vallott arról, hogy milyen is az élet egy zárt londoni ortodox zsidó közösségben. Neki csak nagyon nehezen sikerült a szektából kiszabadulnia. Elmondása szerint a tagoknak teljesen átmossák az agyát, és megtiltják, hogy olyanokkal találkozzanak, akik közösségen kívüliek.

Miután a férje nem egyezett bele a válásba, kénytelen volt a szökés mellett dönteni. Így viszont teljesen magára maradt.

Ha ki akarsz lépni a közösségből, számíthatsz rá, hogy az életed nyomorúságossá válik. Elveszíted a gyerekeidet, hiszen őket a saját tulajdonának tekinti a közösség” – idézi a nő szavait a DailyMail.

A kép csak illusztráció Forrás: Shutterstock

Végül egy hároméves pereskedést követően Miriamnak megítélte a bíróság a férjével közös ingatlan árának 75 százalékát. Ez azonban csekély vigasz számára, ugyanis döntésével nemcsak a gyerekeit, de a szüleit is elveszítette.

Durva, fenyegető hangú telefonhívásokon keresztül tudatták velem, hogy ne is merjem felvenni velük a kapcsolatot. Ellenem fordították őket.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.