Ezek a legnagyobb hibák, amelyeket céges ajándékozás során elkövethetsz

Forrás: Shutterstock -
baki partner ajándékozás céges ajándék hiba
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ajándékozás nemcsak örömet szerez, hanem megerősíti a kapcsolatokat is, és ez igaz a családi és a céges meglepetésekre egyaránt. Elkövethetünk azonban szörnyű hibákat, ami az ajándékozást kellemetlen élménnyé teszi. Íme, a legrosszabb dolgok, amik megtörténhetnek.

1. Kifelejtünk valakit

Céges ajándékozások esetén gyakoribb, hogy valaki lemarad a listáról, de az is gyakori, hogy a legkedvesebb ügyfélről, partnerről feledkezünk meg, ezért mindig legyünk alaposak, és egyeztessünk másokkal is a listáról.

2. Elírás

Nem jó üzenet, ha az ajándékhoz tartozó kártyán rosszul szerepel a partner neve vagy titulusa. Senkinek nem esik jól, ha azt látja, nem törődnek vele eléggé ahhoz, hogy legalább a nevét megtanulják leírni.

Nagy gonddal válasszunk ajándékot Forrás: Shutterstock

3. Nem megfelelő ajándék

Az üzleti életben nehéz megtalálni a nem túl személyes, de nem is semmitmondó ajándékok közötti arany középutat, pedig éppen erre van szükség, ugyanis a túl nagyvonalú, a túl személytelen, de a túlságosan személyes ajándék is okozhat problémát.

4. Köszönet

Az ajándék nemcsak figyelmesség, de egyben köszönet is az egész éves közös munkáért, de nemcsak az ajándékozónak kell kinyilvánítania ezt, hanem a megajándékozottnak is. Ezt a szabályt akkor is szem előtt kell tartani, ha az ajándék, amit kaptunk, nem túl örömteli - írja a Piac és profit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.