Keanu Reeves és Jessica Alba is látott már szellemet

Gigi Hadid Claudia Schiffer Laura Linney Keanu Reeves természetfeletti sztárok szellem Jessica Alba
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan hátborzongató, félelmetes élményként mesélnek egy-egy ilyen találkozásról, mások elfogadják a szellemek létezését, sőt, szívesen osztoznak velük az otthonukon. A sztárok között is van, aki így, van, aki úgy viszonyul a hívatlan látogatóhoz. Az biztos, hogy a nők sokkal nyitottabbak és fogékonyabbak a természetfeletti jelenségek befogadására, vagy a férfiak egyszerűen csak nem merik bevallani. Csupán egyetlen macsó sztár vállalta be, hogy elárulja, valójában ő is látott szellemet gyerekkorában.

Keanu Reeves

Keanu Reeves Forrás: AFP

Ha valaki, hát ő számtalan olyan filmben játszott, ahol furcsa találkozásokban volt része. Ugyanakkor Hollywood még mindig szívtipró pasija biztos abban is, hogy nemcsak a filmkockákon, hanem a való életben is megmagyarázhatatlan élményben volt része gyerekkorában. „Amikor kölyökként New Yorkban laktam, megjelent egy szellem a házunkban. Úgy 6-7 éves kissrác lehettem, a nappaliban játszottam, amíg a dadánk a húgomra vigyázott a hálószobában, aki éppen aludt. Hirtelen az ajtófélfában feltűnt egy dzseki, amiben nem volt sem test, sem kéz vagy láb, csak egyszerűen ott volt, majd ugyanolyan hirtelen el is tűnt. Kicsi voltam, és azt gondoltam, hogy milyen érdekes dolog ez, egészen addig, amíg megláttam a dadánk halálra rémült arcát. Akkor tudatosult bennem, hogy ezt nemcsak képzeltem, hanem valójában megtörtént” – idézte fel egykori élményét a John Wick sztárja.

Gigi Hadid

Gigi Hadid Forrás: Getty Images

A szupermodellnek, saját bevallása szerint, már sok furcsa élményben volt része. „Amikor még gyerekek voltunk, a tesóimmal és a szüleinkkel egy nagyon régi házban laktunk. A nővéremmel, Bellával mi egy padlásszobán osztoztunk, ahol éjszakánként szokatlan hangok szűrődtek ki a gardróbszekrényünkből. Megkérdeztük apánkat, hogy mi lehet az, mire ő azt válaszolta, hogy egy idős hölgy lakott valaha a házunkban. Mi ahelyett, hogy bepánikoltunk volna, barátságot kötöttünk a szellemmel, beszéltünk hozzá, és játékból még teázni is meghívtuk.”

Jessica Alba

Jessica Alba Forrás: AFP/Chris Delmas

A gyönyörű színésznő ellenben egy félelmetes, láthatatlan erőtől rémült meg gyerekkorában, amire a mai napig rossz érzéssel gondol vissza. „Fogalmam sincs, mi volt az. Egyik éjjel nyomás nehezedett rám, ami olyan erős volt, hogy mozdulni sem bírtam tőle, képtelen voltam kiáltani, beszélni, csak magatehetetlenül feküdtem. Olyan érzés volt, mintha valamivel befedtek volna, ami az ágyhoz szegezett. Amikor végre sikerült kiszabadulnom, ordítva rohantam a szüleim szobájába. Biztos vagyok benne, hogy valami volt ott abban az öreg házban, bár fogalmam sincs, hogy mi, mert képtelen vagyok rá értelmes magyarázatot találni.” Jessica azt is hozzátette, hogy az után a bizonyos éjszaka után sokáig csak a szülei szobájában volt hajlandó aludni, és bár a saját családjával egy másik házban élnek, ennek a rossz élménynek a hatására éjszakánként gyakran benéz a gyermekeihez is.

Laura Linney

Laura Linney Forrás: AFP/2018 Getty Images/Bryan Bedder

Bár az angol színésznő mindig szkeptikus volt a paranormális jelenségekkel kapcsolatban, mégis hisz a szellemekben, miután sikerült összefutnia a Belasco Színház egyik híres szellemével. „Soha nem hittem a szellemekben. Meséltek nekem a Belasco Színház legendás szellemeiről, mielőtt ott felléptem, de nem túlságosan érdekelt a téma. Azt mondták, hogy valaha a színház egyik kórustagja, egy fiatal lány különös körülmények között lelte halálát. El is feledkeztem róla, és éppen partneremmel, Jane Alexanderrel próbáltam egy jelenetet, amikor a feje felett felnéztem az emeleti zsöllyébe, ahol hirtelen a semmiből egy szőke nő termett. Hosszú kék ruhában állt ott, és lefelé nézett. A zsöllyébe csak kívülről lehet bemenni, és az ajtó zárva volt. Ránéztem a partneremre, Jane-re, majd vissza, de addigra eltűnt. Szaladtam a színházigazgatóhoz és zihálva bevallottam neki, hogy szerintem egy szellemet láttam. Mire ő nyugodtan visszakérdezett, hogy férfi volt vagy nő. Mondtam, hogy nő. Szőke hajú, kék ruhás?, kérdezte, majd mosolyogva otthagyott.” Azóta az Igazából szerelem színésznője másképp vélekedik a szellemek létezéséről, mint korábban azt sziklaszilárdan tette.

Lucy Hale

Lucy Hale Forrás: AFP/2016 Getty Images

A hazug csajok társasága sztárja egyik interjújában elmesélte, hogy a sajt házában él egy szellem, aki rendszeresen jön-megy, tevékenykedik, nem kis frászt hozva a színésznőre. „Egyik éjjel egy órakor arra ébredtem, hogy a kávéfőző magától elindult. Gyakran ajtócsukódást is hallok, holott mindig kulcsra zárom az ajtómat. Beépíttettem egy mozgásérzékelőt is a nappalimba, hogy mozgás esetén felkapcsolódjon a lámpa. Már többször előfordult, hogy világosság szűrődött fel, holott senki nem volt ott, és a kutyám is gyakran ugat, nyüszít éjszakánként. Ettől még nem érzem magam fenyegetve, de az igaz, hogy olyankor a frász jön rám.” Kérdés, hogy aki olyan jól keres, mint a sorozatszár, miért nem költözik el?

Claudia Schiffer

Claudia Schiffer Forrás: Getty Images

Az egykori szupermodell miután furcsa jelenségeket tapasztalt az otthonában, elhívott magukhoz egy médiumot. „Azt mondta a hölgy, hogy szellemek vannak a házunkban, de ne aggódjunk, mert mind jó szellem, és nem bántanak minket. Nem kell félnünk tőlük. Tulajdonképpen mi elfogadtuk ezt. Gyakran hallunk nyikorgó hangokat, és néha furcsa dolgok történnek, például múltkor halk zene szólt a lakásban.” A ma is szőke bombázó szerint buta dolog a szellemvadászat, és csak rossz dolog sülhet ki belőle. Szerinte a jó szellemekkel békésen együtt lehet élni.

Kate Hudson

Kate Hudson Forrás: Getty Images

Egy 2014-es interjújában Kate felfedte, hogy a mamája, Goldie Hawn és ő találkoztak egy halott ember szellemével. „Valójában nem láttuk, csak éreztük a szellemét. Olyan hatodik érzék által elfogott energia volt. Hiszek abban, hogy az agyunk ezeket az energiákat képes kivetíteni vizuálisan is.” A színésznő az is elárulta, hogy ő maga is látta már egy asszony szellemét, akinek nem volt arca. Azt is megosztotta, hogy ilyen váratlan jelenség esetén a rettegés helyett mi a teendő. „Amikor ilyen jelenséggel kerülsz szembe, tudatosítsd magadban, hogy milyen évet írsz, és hogy ezek a szellemek már nem ide tartoznak.”

Emma Stone

Emma Stone Forrás: FilmMagic/2016 Axelle/Bauer-Griffin/Axelle/Bauer-Griffin

A Kaliforniai álom és számos mozifilm színésznője a néhai nagypapájával megtörtént különös találkozásairól mesélt. „Régi családi história, hogy a nagypapám, amíg élt, mindig negyeddollárosokat helyezett el a ház különböző pontjain. Amióta eltávozott, azóta is mindig találunk negyeddollárosokat, és tudjuk, hogy ő az.” Bár Emma soha nem ismerte a nagyapját, egészen biztos abban, hogy az ő szelleme az, aki időnként megjelenik és otthagyja az érméket. „Tudom, ésszel felfoghatatlan, mégis hiszek benne" – vallotta meg.

Miley Cyrus

Miley Cyrus Forrás: WireImage/2018 Steve Granitz/Steve Granitz

A polgárpukkasztásról híres énekesnő nem a félős oldaláról ismert, mégis egyik interjújában részletesen mesélt egy hátborzongató élményéről. „Londonban egy apartmant béreltünk, ahol az egyik éjszaka borzalmas dolgokról álmodtam, amikor a húgom ordítására ébredtem fel. A zuhany alatt állt, amikor hirtelen forró víz ömlött rá, és alaposan leforrázta magát. Berohantam, és elzártam a forró vizes csapot, amit valaki vagy valami teljesen kinyitott. Aztán beugrott az álmom, amiben egy kisfiú ült a zuhanyzó mellett és engem nézett, miközben magamra engedtem a vizet. Nyomban kirázott a hideg.” Miley hozzátette, hogy az eset után azonnal átköltöztek egy másik helyre, de azt is elmondta, hogy az édesanyja, a nagynénje, sőt a vőlegénye, Liam Hemsworth is voltak már megmagyarázhatatlan és ijesztő tapasztalások részesei, így legalább nem érzi magát furának a családjában.

Alyson Hannigan

Alyson Hannigan Forrás: AFP

Az Amerikai pite színésznője meglepő természetességgel beszél arról, hogy kaliforniai otthonán egy időnként felbukkanó lakóval osztozik. „Egy szellem lakik a házamban. Nem hiszen, hogy ott halt meg, mert Los Angelesben törvényt hoztak arra, hogy ha házat vásárolsz, és abban valaki elhalálozott, azt be kell jelenteni a vevőnek, és ezt velem senki nem közölte. Fogalmam sincs, miért jelent meg nálam, de az illető szelleme nagyon barátságos. Először egy barátnőm látta meg őt, aki érzékelte, hogy amint kiléptünk a házból, követett minket. Aztán én is láttam egy férfi sziluettjét, aki a fürdőszobaajtóban állt. Erre én annyit kérdeztem, hogy mit csinálsz ott, édesem, mert azt gondoltam, hogy az akkori vőlegényem, Alexis áll a félhomályban. De aztán az ágyunkra pillantottam, és megláttam, ahogy Alexis békésen mellettem durmol.”

Demi Lovato

Demi Lovato Forrás: Getty Images/2017 Getty Images/Neilson Barnard

Gyerekszínészként tengette a napjait texasi otthonukban Demi Lovato, ahol volt egy furcsa barátnője, akit Emilynek hívtak. „Nem rossz szellem volt, csak egy kislányé – mesélte a színész-énekesnő. – Szellemvadászok és egy médium is eljött hozzánk, és mindannyian azt mondták, hogy Emily a neve. Rengetegszer láttam őt gyerekként. Szerintem bárki képes arra, hogy használja az agyának azt a területét, amivel kapcsolatba tud lépni a holtak szellemeivel. Én hiszem, hogy nekem erős ez a kapcsolatteremtési képességem. Amikor belépek egy szobába, rögtön megérzem, hogy történt-e ott valaha valami furcsaság vagy hogy szellemek tanyáznak-e ott.” Íme, egy híresség, akit újabb oldaláról is megismerhettünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.