Legendák, akik 2018-ban távoztak közülünk: Orbán Józseftől és Aretha Franklintől is búcsúznunk kellett

halál Lázár Bence Stan Lee Stephen Hawking Ádám Tamás Orbán József Tahi Tóth László Székhelyi József sztár Aretha Franklin Paudits Béla Avicii
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sajnos 2018 sem múlt el veszteségek nélkül, idén is sok legenda távozott közülünk. Kiváló zenészektől és színészektől kellett végső búcsút vennünk, de sportolót és tudóst is ragadott el a halál. Hiányukat még sokáig érezni fogjuk, de nem feledjük őket.

Orbán József

Orbán József Forrás: ATV/Esti Frizbi

A 100 Folk Celsius frontembere, Orbán József hosszan tartó betegség után távozott az élők sorából 70 évesen. A zenész a rák ellen folytatott komoly küzdelmet, és úgy tűnt, sikerül megnyernie a csatát, barátai végig mellette voltak és segítették őt, ennek ellenére a zenész szervezete végül feladta a harcot.

Paudits Béla

Paudits Béla Forrás: Fem3

Paudits Bélának hosszú évek óta gondja volt az egészségével, de a mellőzöttség miatt érzett fájdalma is hozzájárult állapota romlásához. A végső csapást egy stroke jelentette. A színművész kórházba került, egy hétre rá pedig távozott az élők sorából 68 évesen.

Székhelyi József

Székhelyi József Forrás: MTI/Soós Lajos

A színművésznél 2017-ben diagnosztizáltak rákot, habár eleinte nagyon bízott benne, hogy nem erről van szó. A rossz eredmény után hihetetlen küzdelmet folytatott a gyilkos kór ellen, tette mindezt kislányáért, hiszen több időt akart még vele tölteni. A szervezete azonban feladta a harcot: 71 évesen távozott az élők sorából.

Stan Lee

Stan Lee Forrás: NME

A legendás képregényalkotó 95 éves korában távozott az élők sorából, de művei örökre megőrzik a nevét. Olyan legendás karakterek kitalálásában vett részt, mint Pókember, a Fantasztikus Négyes tagjai, az X-Men, Hulk, Vasember, Fenegyerek és Doktor Strange. Többéves betegeskedés után hunyt el.

Ádám Tamás

Ádám Tamás Forrás: MTI/Kallos Bea

Ádám Tamás színművész, akit a legtöbben a Família Kft. Szép Károlyaként ismernek, teljesen váratlanul hunyt el: lakásában találtak rá holtan. Sajtóértesülések szerint halálát gyógyszermérgezés okozta, de biztos információt erről még mindig nem lehet tudni. Távozása megrendítette egykori kollégáit, barátait, a rajongókat és a családot is.

Aretha Franklin

Aretha Franklin Forrás: MTI/EPA/Jeff Kowalsky

A legendás énekesnő, Aretha Franklin 76 évesen búcsúzott el végleg a világtól. A soul királynője volt az első nő, aki bekerült a rock and roll hírességek csarnokába. Franklinnél 2010-ben diagnosztizáltak rákot, azóta küzdött a gyilkos kór ellen. Utolsó fellépését 2017-ben tartotta Elton Jonh AIDS-alapítványának rendezvényén.

Avicii

Avicii Forrás: Getty Images/WireImage/Mike Pont Photography

Tragikusan fiatalon és teljesen váratlanul hunyt el Avicii. Mindössze 28 éves volt, holttestét Omán fővárosában, Maszkatban találták meg. A világ egyik legismertebb DJ-je önkezével vetett véget az életének. A hatalmas stresszel járó turnézások után visszavonult, hogy megtalálja lelki békéjét, ám ez nem sikerült. Dalain keresztül emléke örökké élni fog.

Stephen Hawking

Stephen Hawking Forrás: Heavy.com

Stephen Hawking világhírű brit elméleti fizikus 76 évesen hunyt el cambridge-i otthonában. Nevéhez számos népszerű, tudományos könyv köthető, de nemcsak ezért volt népszerű, hanem a hihetetlen humora miatt is, amellyel sokakat inspirált, ahogy a fekete lyukakkal és a relativitással kapcsolatos munkájával is.

Lázár Bence

Lázár Bence Forrás: www.ujpestfc.hu

A fiatal focistánál 2015-ben diagnosztizáltak leukémiát, attól fogva az életéért folytatott küzdelemről szólt minden perce. Úgy tűnt, sikerült legyőznie a gyilkos kórt, vissza is tért a képernyőre, majd 2018 februárjában a szülei a Facebookon kértek segítséget, kiderült, hogy Bencének vérre van szüksége. Hiába a példátlan összefogás, a család nem sokkal később közölte, hogy Bence 26 évesen távozott az élők sorából.

Tahi Tóth László

Tahi Tóth László Fotó: Mudra László - Origo

Tahi Tóth Lászlón már nem tudtak segíteni az orvosok, miután kiderült, hogy kiújult az agydaganata. A színművész állapota visszafordíthatatlan volt, mindössze a fájdalomcsillapításban tudtak segíteni, de Tahi Tóth László úgy döntött, nem a kórházban akar meghalni. Otthonában, álmában érte a halál 74 éves korában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.