Sajnos 2018 sem múlt el veszteségek nélkül, idén is sok legenda távozott közülünk. Kiváló zenészektől és színészektől kellett végső búcsút vennünk, de sportolót és tudóst is ragadott el a halál. Hiányukat még sokáig érezni fogjuk, de nem feledjük őket.

Orbán József

Orbán JózsefForrás: ATV/Esti Frizbi

A 100 Folk Celsius frontembere, Orbán József hosszan tartó betegség után távozott az élők sorából 70 évesen. A zenész a rák ellen folytatott komoly küzdelmet, és úgy tűnt, sikerül megnyernie a csatát, barátai végig mellette voltak és segítették őt, ennek ellenére a zenész szervezete végül feladta a harcot.

Paudits Béla

Paudits BélaForrás: Fem3

Paudits Bélának hosszú évek óta gondja volt az egészségével, de a mellőzöttség miatt érzett fájdalma is hozzájárult állapota romlásához. A végső csapást egy stroke jelentette. A színművész kórházba került, egy hétre rá pedig távozott az élők sorából 68 évesen.

Székhelyi József

Székhelyi JózsefForrás: MTI/Soós Lajos

A színművésznél 2017-ben diagnosztizáltak rákot, habár eleinte nagyon bízott benne, hogy nem erről van szó. A rossz eredmény után hihetetlen küzdelmet folytatott a gyilkos kór ellen, tette mindezt kislányáért, hiszen több időt akart még vele tölteni. A szervezete azonban feladta a harcot: 71 évesen távozott az élők sorából.

Stan Lee

Stan LeeForrás: NME

A legendás képregényalkotó 95 éves korában távozott az élők sorából, de művei örökre megőrzik a nevét. Olyan legendás karakterek kitalálásában vett részt, mint Pókember, a Fantasztikus Négyes tagjai, az X-Men, Hulk, Vasember, Fenegyerek és Doktor Strange. Többéves betegeskedés után hunyt el.

Ádám Tamás

Ádám TamásForrás: MTI/Kallos Bea

Ádám Tamás színművész, akit a legtöbben a Família Kft. Szép Károlyaként ismernek, teljesen váratlanul hunyt el: lakásában találtak rá holtan. Sajtóértesülések szerint halálát gyógyszermérgezés okozta, de biztos információt erről még mindig nem lehet tudni. Távozása megrendítette egykori kollégáit, barátait, a rajongókat és a családot is.

Aretha Franklin

Aretha FranklinForrás: MTI/EPA/Jeff Kowalsky

A legendás énekesnő, Aretha Franklin 76 évesen búcsúzott el végleg a világtól. A soul királynője volt az első nő, aki bekerült a rock and roll hírességek csarnokába. Franklinnél 2010-ben diagnosztizáltak rákot, azóta küzdött a gyilkos kór ellen. Utolsó fellépését 2017-ben tartotta Elton Jonh AIDS-alapítványának rendezvényén.

Avicii

AviciiForrás: Getty Images/WireImage/Mike Pont Photography

Tragikusan fiatalon és teljesen váratlanul hunyt el Avicii. Mindössze 28 éves volt, holttestét Omán fővárosában, Maszkatban találták meg. A világ egyik legismertebb DJ-je önkezével vetett véget az életének. A hatalmas stresszel járó turnézások után visszavonult, hogy megtalálja lelki békéjét, ám ez nem sikerült. Dalain keresztül emléke örökké élni fog.

Stephen Hawking

Stephen HawkingForrás: Heavy.com

Stephen Hawking világhírű brit elméleti fizikus 76 évesen hunyt el cambridge-i otthonában. Nevéhez számos népszerű, tudományos könyv köthető, de nemcsak ezért volt népszerű, hanem a hihetetlen humora miatt is, amellyel sokakat inspirált, ahogy a fekete lyukakkal és a relativitással kapcsolatos munkájával is.

Lázár Bence

Lázár BenceForrás: www.ujpestfc.hu

A fiatal focistánál 2015-ben diagnosztizáltak leukémiát, attól fogva az életéért folytatott küzdelemről szólt minden perce. Úgy tűnt, sikerült legyőznie a gyilkos kórt, vissza is tért a képernyőre, majd 2018 februárjában a szülei a Facebookon kértek segítséget, kiderült, hogy Bencének vérre van szüksége. Hiába a példátlan összefogás, a család nem sokkal később közölte, hogy Bence 26 évesen távozott az élők sorából.

Tahi Tóth László

Tahi Tóth LászlóFotó: Mudra László - Origo

Tahi Tóth Lászlón már nem tudtak segíteni az orvosok, miután kiderült, hogy kiújult az agydaganata. A színművész állapota visszafordíthatatlan volt, mindössze a fájdalomcsillapításban tudtak segíteni, de Tahi Tóth László úgy döntött, nem a kórházban akar meghalni. Otthonában, álmában érte a halál 74 éves korában.