Andy Vajna sikeres producer lett Amerikában, de végül elhagyta Hollywoodot. Návai Anikó elárulta, hogy miért döntött így a filmes. 

Návai Anikó régóta jó barátja volt Andy Vajnának, ezért a Mokkában ő idézte fel a producer karrierjének legfőbb pillanatait, és azt is elárulta, szerinte miért kellett otthagynia Hollywoodot Andy Vajnának.

Ezért hagyta el Hollywoodot Andy VajnaForrás: Szabó Gábor - Origo

Az Evita volt az, ami miatt szerintem Andy végül úgy döntött, hogy eljön Hollywoodból. (...) Mi a Golden Globe-ot ítéljük oda, nálunk söpört. És teljes joggal. Madonna megnyerte a legjobb színésznőt, a film megnyerte a legjobb filmet, és a dal megnyerte a legjobb dalt. És jött az Oscar-jelölés. Kimentem Hollywoodba, mert ott akartam lenni. És jöttek a kategóriák, és semmi. Kettő jelölést kapott, az egyik volt az operatőr, a másik volt a dal. Andy akkor értette meg, hogy most kapja vissza Hollywoodtól a büntetést azért, amit korábban csinált,  amit jól csinált, mindent jól csinált. De a stúdiók mind tagjai a filmakadémiának, és azt mondták, hogy nem. És rá 3 évre jött a Chicago, és mindent elvitt: a musical forradalmát is Andy csinálta" – mondta Anikó. A büntetéssel pedig arra utalt, hogy Andy Vajna társaival felbosszantotta Hollywoodot, hiszen gyorsan felvirágoztatták a Carolco Pictures nevű cégüket, ráadásul áthágták a szabályokat: megfizették a forgatókönyvírókat, az Elemi ösztönért például 4,5 millió dollárt adtak, pedig akkoriban a bevett szokás szerint Hollywoodban az írók 50 ezer dollárt kaptak. Persze a forgatókönyvesek ezután nem voltak hajlandók egyetlen stúdiónak sem dolgozni ilyen alacsony áron, ami érthető módon felbőszítette a vezetőket.