Számos világsztárral ápolt szoros barátságot a január 20-án elhunyt Andy Vajna producer, filmügyi kormánybiztos. Arnold Schwarzenegger életrajzi könyvéből például kiderül, hogy a kormányzói választások előtt is kikérte a magyar producer tanácsát. 

Hosszú betegség után január 20-án hunyt el Andy Vajna producer, filmügyi kormánybiztos. Családjával még gyermekként emigrált Kanadába, majd Kaliforniába költöztek. A filmproducer szoros barátságot kötött számos hollywoodi világsztárral. 

Köztük Arnold Schwarzeneggerrel is, aki meglepő információkat közöl életrajzi könyvében Vajnáról. Még a kormányzói választás előtt is kikérte a magyar producer véleményét – írja a Ripost

„Egy másik közeli barátom, Andy Vajna véleményére is kíváncsi voltam. Andyre és producertársára úgy tekintettem, mint itteni ötletelő kabinetemre, és nagyon érdekelt, hogy mit szólnak a tervemhez. Ha azt látom, hogy lelkesek, bevonom őket a kampányba és adok nekik egy zsák pénzt” – idézi a lap a könyv sorait. 

Andy Vajna és Arnold SchwarzeneggerForrás: Getty Images/AFP/Kevin Winter

Ám ezen a megbeszélésen nemcsak a kampányról, hanem a következő Terminátor-filmről is szó esett. „Amikor 2001 áprilisában beállítottam hozzájuk, nem számítottam rá, hogy a következő Terminátor-filmről is szó lesz. Kiderült, hogy a film munkálatai jóval előbbre tartanak, mint gondoltam, és egy éven belül el akarták kezdeni a forgatást. Andy belátó és barátságos volt, de határozott a filmmel kapcsolatban” – fogalmazott a világsztár. Végül Schwarzenegger elvállalta a forgatást, melyért 30 millió dollárt zsebelt be. 

Andy Vajna együtt dolgozott és összebarátkozott Sylvester Stallonéval is a Rocky forgatása alatt, valamint Bruce Willisszel. Antonio Banderasszal is remekül megértették egymást. Vajna mindig hangsúlyozta, hogy Banderasszal milyen könnyű együtt dolgozni. Barátságuk annyira szoros volt, hogy Vajna Tímeával az ő villájában mondták ki a boldogító igent.