Rékasi Károly nagy összegű kártérítésre számíthat motorbalesete után a gázolója biztosítójától, de őt nem vigasztalja a pénz, hiszen már soha nem élheti azt az életet, amit megálmodott. 

Rékasi Károly négy évvel ezelőtt szenvedett súlyos motorbalesetet, ami megváltoztatta az életét. Sokáig nem tudott játszani, ráadásul többször is műteni kellett a lábát. Soha nem lesz már olyan, mint a baleset előtt volt. Két évig nem is tudott játszani, vagyis egyáltalán nem keresett pénzt, ráadásul a jogerős ítélet hiánya miatt egyelőre a biztosító sem fizetett neki, pedig az elsőfokú ítélet szerint nem ő hibázott. Hamarosan azonban végre kap előleget: milliós nagyságrendű összeget a gázoló biztosítójától.

Rékasi Károlyt a pénz nem teszi boldoggá

Hiába azonban a pénz, Rékasi Károly nem tud örülni. Hogy mit érzek most? Csak képzeljék el, mit éreznének, ha két és fél éven át egy fillért sem tudnának keresni és minden nap szembesülnének vele, hogy a korábbi életük semmivé foszlott és már vissza sem kaphatják, mert nem önökön múlik. Nos, így érzek most! Sehogy... A pénz, legyen bármekkora összegű is, nem jelent segítséget, mert hiába látok majd a számlámon egy bizonyos összeget, attól még minden reggel fájdalommal kelek és folyamatosan szembesülök azzal, hogy bizonyos dolgokat már soha többé nem tehetek meg, mert a testem képtelen rá...” – mondta a Ripostnak Rékasi, aki várja, hogy végre lezáruljon az ügy.
„A baleset előtt nem az volt a tervem, hogy négy év múlva 75 éves karaktert fogok játszani a színpadon. Félreértés ne essék, a Gyertyák csonkig égnek című Márai-műből készült darab csodálatos, de nem most kéne Henrik tábornokot alakítanom. Négy éve csodálatos szakmai életem volt, megannyi szerepálommal, de mára megkoptak a feladataim, hiszen szűkült a tér. Ezzel együtt kell tudni élni, de nagyon nehéz. Tudathasadásos állapot, hogy nem azt az életet élhetem, amiért megdolgoztam” – tette hozzá Rékasi.