Lagzi Lajcsi pere halasztások és bíróváltás után indult el újra, de már az első tárgyaláson probléma adódott: rosszul lett a zenész.

Új bíróval vette kezdetét két év és négy hónap halasztás után Lajcsi büntetőpere, ami kisebb ordítozással indult. A zenészt áram-, víz- és gázlopással gyanúsítják, ami miatt előzetes letartóztatásban is volt már. Lajcsi felháborodott a vádirat megfogalmazásán, ám az új bíró, dr. Vass László gyorsan helyrerakta a zenészt.

Lagzi Lajcsi a tárgyalásonFotó: Polyák Attila - Origo

„Azok a minősítések, amelyekkel ön a vádhatóságot illeti, túlmennek a normális kereteken” – mondta a bíró. Lajcsi nagyon rosszul viselte a tárgyalást és azt, hogy a feleségét is belevették a vádiratba, rosszul is lett.

„Kialvatlanul érkeztem a bíróságra, és ahogy meghallottam, hogy korábbi panaszom ellenére a vádiratban továbbra is bűntársként szerepel a feleségem, kiborultam. Kiszáradt a szám, kerülgetett a hányinger, ezért kértem meg az elsőként távozó ügyvédet, vigyen onnan. Egy autószerviz mosdójában szedtem össze magam. Borzasztó volt hallgatni a bíró úr összefoglalóját, főleg a feleségem vonatkozásában, miszerint '94 óta a bűntársam. Ez teljességgel megalapozatlan! A nejem azért került előzetes letartóztatásba, hogy engem zsaroljon és nyomás alá helyezzen a vádhatóság. Ezek az idézetek számtalan valótlanságot tartalmaznak. Aljas a vád!” – mondta a Blikknek Lajcsi az eset után. Ügyvédje, dr. Fröhlich Krisztián próbálta menteni a bíróságon a helyzetet. „Védencem nem jártas jogi ügyekben” – mondta.

„Láttam, hogy Krisztián kétségbe volt esve, de nem tudtam visszafogni magam. A bőrömből nem tudok kibújni. Akármilyen a bírósági rendtartás, a jövőben sem leszek képes megfékezni magam, ha gyalázzák a feleségem. Ettől függetlenül sajnálom, hogy így történt, és tudomásul vettem a bírói figyelmeztetést. A feleségem már tegnap látta rajtam, mennyire feszült vagyok az újrakezdés miatt, ezért végül úgy döntött, elkísér, pedig neki már nem kellett volna megjelennie” – mondta Lajcsi, aki az esettől függetlenül jó szakembernek tartja a bírót.