112 ezer diák várja, hogy szerdán kiderüljenek az egyetemi-főiskolai felvételi ponthatárok

Fotó: Polyák Attila - Origo -
felvételi diák főiskola egyetem ponthatár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Országszerte 112 ezer frissen érettségizett diák vár arra, hogy szerdán megtudja: melyik főiskolára vagy egyetemre vették fel őket. Íme a legnépszerűbb területek és egyetemek.

Az Eduline információi szerint országszerte 112 ezer diák várja, hogy szerda este kihirdessék az egyetemi-főiskolai felvételi ponthatárokat. Itt dől el ugyanis, hogy mit tanulnak majd az elkövetkező években, kit melyik intézménybe vettek fel.

A portál egy másik cikkében olvashatjuk, hogy a legnépszerűbb terület a gazdaság, a jelentkezők 20 százaléka ide adja be a felvételijét. A legnépszerűbb alapszak a gazdálkodási és menedzsment, ide több tízezren jelentkeztek.

Diákok a ponthatárok kihirdetésekor Fotó: Polyák Attila - Origo

Gloviczki Zoltán, az Oktatási Hivatal elnöke korábban közölte, hogy a felvételizők átlagéletkora 24 év, a legidősebb pedig 78 éves volt. A legnépszerűbb egyetem az Eötvös Loránd Tudományegyetem lett, a karok közül pedig a Corvinus győzedelmeskedik a Gazdálkodástudományi Karral.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.