Világháborús bombát hatástalanítanak vasárnap a Móricz Zsigmond körtérnél

Forrás: MTI/Beliczay László -
bomba II. világháború Budapest Móricz Zsigmond körtér
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Világháborús bombát hatástalanítanak vasárnap Újbudán a Magyar Honvédség (MH) tűzszerészei. Emiatt kiürítésre és lezárásokra kell készülni a Móricz Zsigmond körtérnél.

A Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken az MTI-vel azt közölte: egy amerikai gyártmányú, 250 kilogrammos légibomba hatástalanítását végzik az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred katonái vasárnap Újbudán. Közleményük szerint a robbanótest hétfőn került elő a Szent Margit Gimnázium területén zajló építkezés során.

Vasárnap az érintett szervezetek együttműködésével a rendőrök 686 lakást, irodaházakat, vendéglátó helyiségeket ürítenek ki és lezárják a Móricz Zsigmond körtér, a Himfy utca, a Villányi út, a Balogh Tihamér lejtőn lévő útszakasz, a Ménesi út, a Bartók Béla út, a Somlói út, a Villányi út, a Kelenhegyi lépcső meghatározott szakaszát.

A tűzszerész katonák a bomba kiemeléséhez és hatástalanításához akkor kezdenek hozzá, amikor a lakosságot és a közlekedést érintő korlátozó intézkedéseket megtették a rendőrök - írta a HM.
További információk találhatók az ujbuda.hu; bkk.hu; bkkinfo.hu oldalakon - tették hozzá. Újbuda önkormányzata a honlapján azt írta: az érintett lakásokba, illetve szolgáltató- és irodaházakba várhatóan a késő délutáni órákban lehet visszatérni.

A biztonsági zárás ideje alatt a Gárdonyi Géza Általános Iskola (Bartók Béla út 27.) befogadó helyként üzemel.

Időjárás: komoly lehűlés jön jövő hét elejénhttp://www.life.hu/news/20190913-idojaras-komoly-lehules-jon-jovo-het-elejen.htmlJövő hét elején jön a hideg, beköszönt az igazi ősz. News--Tűz pusztított egy Rio de Janeiró-i kórházban, többen meghaltakhttp://www.life.hu/news/20190913-tuz-pusztitott-egy-rio-de-janeiroi-korhazban-tobben-meghaltak.htmlLegalább tizenegy halálos áldozata van egy Rio de Janeiró-i kórházban éjszaka kitört tűznek - közölte pénteken a Globo 1 nevű brazil televíziós csatorna, hozzátéve, hogy a lángokat azóta megfékezték. A tűz okait egyelőre vizsgálják, a hatóságok rövidzárlatra gyanakodnak. News--Tehervonat gázolt el egy fiatal nőt Zuglóban: válságos állapotban vanhttp://www.life.hu/news/20190913-tehervonat-gazolt-el-egy-fiatal-not-zugloban-valsagos-allapotban-van.htmlTehervonat gázolt el csütörtökön egy nőt Zuglóban. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.NewsOrigoSzekszárdi gyerekgyilkosság: elkezdődött az ügy tárgyalásahttp://www.life.hu/news/20190913-szekszardi-gyerekgyilkossag-elkezdodott-az-ugy-targyalasa.htmlZárt előkészítő üléssel pénteken elkezdődött a hatéves unokahúgát megölő szekszárdi férfi ügyének tárgyalása a Szekszárdi Törvényszéken.NewsFotó: Szabó Gábor - OrigoTíztagú drogbandát kapcsoltak le a rendőrökhttp://www.life.hu/news/20190913-tiztagu-drogbandat-kapcsoltak-le-a-rendorok.htmlTíz helyszínen egyszerre csapott le kedden százhatvannyolc rendőr egy tíztagú drogkereskedő bűnszervezetre. NewsOrigoEladta a gyermekeit egy kínai nő, hogy új mobiltelefont mehessen magánakhttp://www.life.hu/news/20190912-eladta-a-gyermekeit-egy-kinai-no-hogy-uj-mobiltelefont-mehessen-maganak.htmlEgy kínai nő eladta az újszülött ikreit, hogy kifizesse tartozásai és telefont vásároljon magának. NewsOrigo




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.