halálos áldozat Rio de Janeiro tűz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Legalább tizenegy halálos áldozata van egy Rio de Janeiró-i kórházban éjszaka kitört tűznek - közölte pénteken a Globo 1 nevű brazil televíziós csatorna, hozzátéve, hogy a lángokat azóta megfékezték. A tűz okait egyelőre vizsgálják, a hatóságok rövidzárlatra gyanakodnak.

A kórház azon a részén, ahol a lángok felcsaptak, 103 beteg feküdt, akiknek a kimenekítésében az egészségügyi személyzet mellett a környékbeli lakosok is részt vettek. Az AFP francia hírügynökségnek több, a mentésben részt vevő civil azt mondta, a betegek biztonságba helyezése meglehetősen kaotikus körülmények között zajlott. Mások arról panaszkodtak, hogy a mentést nagyon megnehezítette a gyorsan terjedő füst is. Helyszíni beszámolók szerint az épület fölött is sűrű fekete füst gomolygott.
Sok ember az utcán, matracokon és hordágyakon várt a mentők kiérkezésére, akik a legsúlyosabb eseteket először egy közeli bölcsőde épületébe vitték át.

A Globo 1 értesülései szerint a halálos áldozatok száma még nem végleges, az épület átvizsgálása amég zajlik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.