Meghalt Gustav Deutsch osztrák avantgárd filmrendező

Forrás: http://drpatrickomalley.com -
osztrák halál filmrendező
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meghalt 67 éves korában Gustav Deutsch osztrák avantgárd filmrendező - tette közzé partnere, Hanna Schimek nevében az Osztrák Filmmúzeum.

Gustav Deutsch osztrák avantgárd filmrendező 67 éves korában távozott az élők sorából. A bécsi művész szombaton hunyt el. A szomorú hírt a rendező partnere nevében az Osztrák Filmmúzeum közölte.

Elhunyt a neves filmrendező Forrás: http://drpatrickomalley.com

"Olyan kiemelkedő alkotót veszítettünk el, akinek művei minden alkalommal átlépték a művészeti ágak közötti határokat" - írta közleményében a filmmúzeum. Az építészetben, a képzőművészetben, a zenében és a színházban is alkotó rendező Shirley - A valóság látomásai című 2013-as filmjét Magyarországon is bemutatták. A film Edward Hopper (1882-1967) amerikai festőművész 13 festményének visszatérő főalakját, Shirley-t kelti életre. A kísérleti művet az osztrák filmakadémia három kategóriában is díjazta - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.