Tíz éve nem beszél apjával Patocska Olivér, a Mintaapák dalszerzője

Patocska Olivér
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A ByTheWay nevű zenei formáció egykori, és az Oliver From Earth jelenlegi tagja ezúttal a TV2 legújabb sorozatának, a Mintaapáknak dalszerzőjeként bizonyította tehetségét. Patocska Olivér a műsor kapcsán elárulta, neki igencsak rossz kapcsolata van édesapjával, ami már valószínűleg nem is fog változni. 

Patocska Olivér, aki a Budapest Dal 2019 Fiatal Tehetségekért járó díjat nyerte, felkérést kapott a Mintaapák című új sorozat betátdalának megírására. Ennek kapcsán árulta el, hogy előtte nem volt jó apai példa.

„Édesapámmal tíz éve nem tartjuk a kapcsolatot, és soha nem is volt igazán jó apai minta előttem. Kisebb koromban jó, ha félévente egyszer megkeresett. Ezért a dalszöveg írásakor mélyre kellett nyúlnom és előkaparnom magamból az érzelmeket, azt a vágyat, hogy legyen egy apafigura előttem. Ami még nehézség volt, hogy a négy különböző apakarakter jellemzőit kellett belezsúfolnom egy egész dalba. A dal írása közben azt képzeltem el, hogy milyen apa szeretnék majd lenni, és hogy én milyen apát szerettem volna magamnak. Ehhez képest az volt az érdekes, hogy a felkérés után alig egy nappal elkészültem a szöveggel. Nem tagadom, a szöveg és a dallam szerzése közben elragadtak az érzelmek" - nyilatkozta a Ripostnak Olivér, aki azt is elárulta, hogy habár időbe telt, de elfogadta, hogy apja csak biológiai apa, így felnőttként már nincs is benne sérelem.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.