Időjárás: Viharos széllel csökken a felhőzet

Forrás: MTI/Varga György -
csökkenés időjárás viharos szél felhőzet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Viharos szél, zápor, hózápor - erre számíthatunk a következő napokban.

Szerdán a sokfelé erős, olykor viharos északnyugati szél hatására csökken a felhőzet, de eleinte DK-en, K-en még előfordul havas eső zápor, hózápor. 1 és 8 fok között alakul a hőmérséklet. Erős hidegfronti hatás érvényesül.

Viharos szél Forrás: MTI/Varga György

Csütörtökön délelőtt még napos idő lesz, majd megnövekszik a felhőzet, és keleten kisebb hózápor, havas eső is kialakul. Az északi, északnyugati légmozgás továbbra is erős lesz. Reggel -4, délután +5°C valószínű.

Pénteken változóan felhős időnk lesz, a gyorsan vonuló felhőkból elszórtan fordul elő hózápor, havas eső zápor. Estére gyengül az északnyugati, északi szél. 3 és 10 fok közötti értékeket mérhetünk.

Hétvégén gyengén felhős, napos idő ígérkezik. Reggelente kemény fagyok lehetnek (-10; -3°C), délutánonként is csak 2-7°C várható. Gyenge marad a légmozgás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.